Masaüstü Ses Yalıtımı

novaimpus99

Hectopat
Makaleler
2
Adım adım masaüstü bilgisayarınızın sesini nasıl azaltabileceğinizi anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olur iyi okumalar. Araçlarda kullanılan ses yalıtım malzemelerini kasanızdaki tüm metal aksamlara yapıştırarak bilgisayardaki sesi inanılmaz azaltabilirsiniz.

Aşamalar:
  1. Bilgisayardaki fanları sıvı makine yağı ile yağlamak. Fanların yağı kurudu ise fan sesini büyük ölçüde keser.
  2. Kasayı temizlemek ve termal macun yenilemek. Sistem daha serin olacağı için fanlar daha az devir ile dönüp sizi daha az rahatsız edecekler.
  3. Araçlarda kullanılan ses yalıtım malzemelerini kasanızdaki tüm metal aksamlara yapıştırmak. Çok yoğun bir malzeme olduğu için ince olan kasa panellerini kalınlaştırarak ve kasadaki titreşim kaynaklı sesleri keserek seste ciddi miktarda azalma sağlar.
  4. Kasanın ayaklarının altına yumuşak plastik koymak. Kasa oluşan titreşim sebepli seslerin masanıza veya yere iletilip size gelmesini belli ölçüde azaltır.
Evet arkadaşlar maddeler bunlar şimdi 3. maddede nasıl bir malzeme olduğuna şöyle bakabilirsiniz:
Ürün 1 bilgisayarda kullanmak için daha kullanışlı sebebi ise dışında alüminyum folyo olmaması sebebi ile herhangi bir elektrik geçirgenliği olmaması. Ama ürün 2'yi kendi bilgisayarımda kullanıyorum gayet başarılı bir sonuç ortaya çıkardı. Eğer bu araç yalıtım malzemeleri ile yalıtım yapmayı düşünürseniz bu ürünler herhangi bir bilgisayar için çok fazla o sebep ile bir kaç kişi birleşip ortaklaşa alırsanız daha uyguna gelmiş olur.

indir.jpg

İnternette böyle bir resim buldum örnek olması için koydum. Tüm metal aksamlara hatta boş olan fan yuvalarına yapıştırırsanız sesi fazlasıyla engellemiş olursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları makine yağı ile yağlamak yerine varsa gres yağı ile yağlamak çok daha iyi bir çözüm bayağı uzun süre kurumuyor ve akma yapmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle de bir video da mevcut

Araba yalıtım malzemesi daha maliyetli fakat çok daha iyi bir ses yalıtımı sağlar bu işlem ile pek fazla verim alınmıyor zamanında bende mukavva üstüne keçe ile denemiştim fakat dediğim gibi ara yalıtım malzemesi kadar başarılı değil.
Fanları makine yağı ile yağlamak yerine varsa gres yağı ile yağlamak çok daha iyi bir çözüm bayağı uzun süre kurumuyor ve akma yapmıyor.
Gres uzun ömürlü ama kalın bir yağ olduğu için fanın dönüş hızını yavaşlatıyor. Tavsiyem sıvı gres kullanabilirsiniz.

Eğer kasa önünde içeri doğru üfleyen fan varsa ve bu havayı tahliye için arkada veya üstünde fan var ise ısının içeride kalması gibi durum olmuyor. Hatta ön tarafta filtre olduğu için ve diğer boşluklar kapatıldığı için kasa içi daha az tozlanacak ve periyodik temizlik zamanını uzatacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı