Masaüstü Simgelerinin Üstünde Beyaz Dosyalar Var

tekinbeyyy

Decapat
Katılım
16 Mart 2019
Mesajlar
22
Merhaba arkadaşlar, sebebini hiç bilmediğim bir nedenden dolayı böyle bir sorunla karşılaştım. Gerçekten 3-4 gündür uğraşıyorum ama hiçbir şekilde yapamadım. Simgelerin üstünde beyaz dosyalar var, yardım edecek biri varsa çok sevinirim gerçekten.

Screenshot_2.png
Screenshot_1.png
 
Windows simgelerinin içerdiği %SystemRoot%\System32\SHELL32.dll yolundaki "Shell32.dll" dosyanız zarar görmüş sanırım. User32.dll de olabilir tam emin değilim.
 
Windows Tuşu + R yapıp tırnaksız şekilde "temp" ve daha sonra "%temp%" adreslerine girerek oradaki her şeyi sil, silinemeyenleri atla. Daha sonra sistemi yeniden başlat, bak bakalım düzelmiş mi diye. Olmazsa kendi sistemimdeki dosyaları atarım.
 
Normalde simgelerin sol alt köşesinde kısayol işareti olur. Muhtemelen kısayol işaretine ait mini icon dosyası sıkıntı çıkarıyor.
Şu dosyayı indirip içindeki boş icon dosyasını windows klasörünün içine at sonra REG dosyasını çalıştır. Oturumu kapatıp aç tüm kısayollardaki mini iconlardan kurtul.
 
Tamamdır hocam evet dedim regedit dosyasına attı beni ben pc yeniden başlatayım umarım olmuş olur çünkü daha önce orda küçük simgeyi kaldırmak için bir şeyler yapmıştım size yazarım
@suatonuk hocam gerçekten çoook teşekkürederim yardımınız ve alakanız için 🙏🙏
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows simgelerinin içerdiği %SystemRoot%\System32\SHELL32.dll yolundaki "Shell32.dll" dosyanız zarar görmüş sanırım. User32.dll de olabilir tam emin değilim.
kardeşim diğer arkadaşın çözümü beni çözmedi bende şöyle bir şey var acaba anlar mısınız
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    20,2 KB · Görüntüleme: 179

Geri
Yukarı