Masaüstündeyken Ve Oyun Oynarken Oluşan FPS Sorunu

Arkadaşlar, ben masaüstündeyken yani bir dosyayı falan açarken bile bilgisayarım yavaşlıyor, kasıyor. Bana REG falan atacak olan var mı bunla ilgili?
Oyunlardaki sıkıntı ise şu şekilde;
Oyun 30 FPS'den yukarı çıktığından otomatik olarak oyuna drop giriyor. Garip olan şudur ki oyunu 30 FPS'e sabitlediğimde sıkıntı çıkmıyor. Fakat 30 FPS ile de bazı oyunlarda sıkıntı oluyor.

Sistemim İse;
4 GB RAM
2 GB AMD Radeon R5 M330
Intel Core i5

Ve laptopta çift ekran kartı var yani birisi Intel'in diğeri AMD'nin bunlardan Intel'i kapatsam sıkıntı olur mu? Ya da FPS artışı olur mu?

Öncelikle çok bilgim yok ama iki ekran kartından sadece birini kullanır. Ram olarak zaten 4 gb çok yetersiz kalıyor günümüze. Hem Windows'u hemde oyunu aynı anda 4 gb'a sığdırmak sistemi zorluyordur. Şuan 16 gb ram kullanıyorum, sistem zaten 6 gb civarı kullanıyor. Daha önce 8 gb kullanırken 4 gb'ları buluyordu. Ram takviyesi şart ve 2. Ekran kartı aslında kullanmadığın için gereksiz kalıyor.

1568661188426.png

4 GB RAM Windows 10 için yetersiz, işlemcinin serisini belirtmemişsin eski bir işlemci olarak varsayıyorum ve sıcaklık değerlerini belirtmen lazım. Ayrıca acilen bir SSD alman lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı