Masrafsız bankalar hangileridir?

Tmsf sayfasına göre kararını verebilir artık. Hoş, hesap açma işlemini reddetmiş. :)

Ayrıca Burgan Bank'ı sanırım günlük kullanımda alışveriş için tercih etmek pek mantıklı olmuyor. Banka kartında 5000 TL alışveriş sınırı var ve kmv alınmaması gereken yerlerden vergi alabiliyor. Gerçi o tutarlarda alışveriş için kredi kartı kullanmak daha mantıklı ama bu da Burgan'da yok.

Fibabanka'nın dijital kanallarında normal para transferleri için ücret ödenmiyor. Birkaç senedir Fibabanka müşterisiyim ve yüzlerce transfer yaptım.

Fibabanka ile mesela Akbank'a VakıfBank'a para göndereceğim alacağım ucret oduyor muyum? EFT'dir, havaledir, FAST’tır neyse artik.

1651440532439.png

Dijital kanallardan gönderirseniz ücret alınmaz. Şube gibi yerlerden gönderirseniz masraf alınabiliyor.

Çağrı merkezi ve mobil uygulama gibi kanallar, dijital oluyor.

Ayrıca Burgan Bank’ı sanırım günlük kullanımda alışveriş için tercih etmek pek mantıklı olmuyor. Banka kartında 5000 TL alışveriş sınırı var ve KMV alınmaması gereken yerlerden vergi alabiliyor. Gerçi o tutarlarda alışveriş için kredi kartı kullanmak daha mantıklı ama bu da Burgan’da yok.
Destek ve mevduat oranı olarak belirttim ama bu onların içeriklerinden bazıları tabi. Esasen bu tip işlemlerde çok spesifik olmak lazım: Yerli para cinsinden fon transferi yaparım. Vadeli (takribi 30-90 gün arası) hesap kullanırım. Takribi bakiyem: 10-15 bin TL arası ama ben 10 binini vadelide, 5 binini günlük faizde tutmak istiyorum gibi. Aksi halde desteğinden memnun kalınan bankaların TMSF gibi
TMSF sayfasına göre kararını verebilir artık.
ilanlarına (yönetmeliklerine) ve sözleşmelerine bakarak karar vermek daha kolay olur. Mesela; x hesapta y faiz vardır ama sözleşmede bunu bir şarta (vade süresi 60 günü aşınca veya a meblağa üstüne/altına oranda ya da vergide bir miktar gibi) bağlamıştır ama sayfada belirtmiyordur. O yüzden başta "en"ler bankası aramak yerine işleminize göre seçmek daha makul diye belirttim.
Not: EFT oranlarınız yüksek değilse (2000 TL geçmiyorsa) Fibabank hem işlem hem faiz açısından işinizi görebilir aslında. Ek olarak yine hesabı açarken detaylara bakmanızda fayda var tabi.

5 binini günlük faizde tutmak istiyorum
Bu konuda Enpara bir açıdan rakipsiz: Tatil günlerinde bile günlük vadeli hesaba para eklenip çıkarılabiliyor. Faizi de gerçekten günlük yatıyor fakat oranları çok değişken olabiliyor. VakıfBank’ta da en son böyleydi. Kesinlikle ihtiyaçları tek tek belirleyip ona göre hesap açmak en mantıklısı.

O yüzden başta "en"ler bankası aramak yerine işleminize göre seçmek daha makul diye belirttim.
İhtiyaçlarıma göre, aktif olarak 10 banka kullanıyorum diyebilirim. Nadiren kullandığım bankalar da var. Tek banka ile sınırlı kalınınca bazı şeylerde sorun yaşayabiliyorsunuz. Bankanın sistemleri arıza verirse kartınız çalışmayabiliyor ve acil ödeme yapamıyorsunuz. Gece yarısı akaryakıt veya yemek alırken birden bankanız 2 gün boyunca çalışmazsa veya işini iyi yapan bir bankada sadece 1 saat sürse bile çok kötü olabiliyor. :)
sayfada belirtmiyordur
%20 gibi faiz oranlarından bahsedip pasif bakiye ekleyebiliyorlar. Gerçekte alınan faiz daha az olabiliyor. Tutara göre değişen faiz oranları da sorun olabiliyor. Çok dikkatli okumak gerekiyor.
Cep telefonu numaramı güncellemek için 9 kez kayıt açmam gerekti ve yaklaşık 1 ay sürdü. 3D Secure mesajları, eski numarama gidip duruyordu. İnternet şubesine de yeni numaramla girebiliyordum. Sorun olmadığını söyleyip durdular fakat en sonunda sorunu çözebildiler. Sorun çözme konusunda umarım daha iyi bir noktaya gelmişlerdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı