Mass Effect alınır mı?

barisakarsu

Hectopat
Katılım
4 Aralık 2022
Mesajlar
2.445
Çözümler
14
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 Laptop
GPU: RTX 4050
CPU: Ryzen 7 7435HS
RAM: 16 GB
SDD: 1 TB + 512 GB
Cinsiyet
Erkek
Oyun hakkında hiçbir fikrim yok. Sadece seçimli bir oyun olduğunu biliyorum. Sizce alınır mı? Bir de konusu nedir?
 
Kesinlikle alınır. Andromeda alınmaz da ilk 3 oyun kesinlikle alınır, özellikle Star Trek izlediyseniz çok seversiniz ekstradan. Konusu da, General Shepard önderliğinde olan bir birlik ile galaksiyi kadim makine ırkından kurtarmaya çalışıyorsunuz. Temel hikaye bu ama yan görevler falan da vardı diye hatırlıyorum, zaten oyun genel açıdan inanılmaz büyük.
 
RPG'leri "rol yapma" olarak oynayabiliyorsanız (ya da oynayabilecekseniz), yani ha bire aksiyon aramadan, konu aksiyona gelene kadar yığınla diyalog dinleyebilecekseniz ve yan içeriklere önem verebilecekseniz, evreni özümseyecekseniz bayağı alınır.
BioWare'in "büyü"sünü kaybetmediği dönemlerden oyun dünyasına kazandırdığı en sağlam işlerdendir.

Üstünkörü, kör kütük oynayacaksanız, dümdüz hikayeden yardıracaksanız uğraşmayın derim ama. Hakkını vererek, yan içerikleriyle birlikte sindirerek oynanması gereken bi' seri bana kalırsa.

Seçtiğiniz sınıfla oynayış tarzınızı, verdiğiniz kararlarla da kişiliğini belirlediğiniz "Shepard" isimli bi' askeri oynuyorsunuz. Galaksi boyunca farklı olaylara atılıyor, verdiğiniz kararlarla hikayeyi ve evreni şekillendiriyorsunuz.

N7 sınıfı bi' asker olarak insanlığın en iyi askerlerinden biriysiniz ve bilim kurgu çerçevesinde klasik bi' "dünyayı (galaksiyi) kurtarma" hikayesi oynuyorsunuz.
Daha fazlasını söylemek spoiler olur, oynarken kendiniz öğrenmeniz daha iyi.
 
Son düzenleme:
Mükemmel oyun ve neredeyse çoğu diyalog oyunun gidişatını, ekip üyelerini değiştiriyor. 4-5 ay önce bitirmiştim fakat doğru hatırlıyorsam
Reaper adlı makine ırkı gezegenleri işgal ediyor ve oranın sakinlerini öldürüyor, reaperlar birer makine ve onlarında bir yaratıcısı var. Milyarlarca yıl önce, evrenin en güçlü ırkı (Leviathanlar), yanlarında çalışan diğer zayıf ırkların sürekli kendi robotlarını yapıp sonra o robotlar tarafından öldürüldüğünü fark etti. "Bu böyle gitmez, organik canlılar (insanlar, uzaylılar vb.) her seferinde kendi sonlarını hazırlıyor" dediler. Leviathanlar bu sorunu çözmesi, yani "organik yaşamın sentetikler tarafından yok edilmesini engellemesi" için bir yapay zeka tasarladılar. Bu yapay zekaya The Catalyst denir. Yapay zeka, kendisine verilen görevi mantıksal bir uç noktaya taşıdı. Organik yaşamın sentetikler tarafından tamamen yok edilmesini önlemenin tek yolunun, onları "hasat etmek" ve genetik bilgilerini ölümsüz makine formlarında korumak olduğuna karar verdi. Yapay zeka, önce kendi yaratıcıları olan Leviathanlara saldırdı. Onları katledip genetik materyallerini kullanarak tarihteki ilk Reaper olan Harbinger'ı inşa etti. "Korumacı ebeveyn" kafasının sapıklığa dönüşmüş hali. Mantık şu: "Siz birbirinizi tamamen yok etmeden, ben sizi paketleyip saklayayım." Shepard'ın (biz) ilk büyük görevi, bu devasa tehdidin kapıda olduğunu kanıtlamak ve galaksideki tüm ırkları (İnsanlar, Turianlar, Salarianlar, Kroganlar vb.) bir araya getirmek. Reaperlar insanları kaçırıp onlardan korkunç yaratıklar (Husklar gibi) yapmaya çalışıyor. Sen bu istilayı durdurup, galaksideki her canlının "hasat edilip" birer robot gemiye dönüşmesini engellemeye çalışıyoruz.
 
Her türlü alınır canım oyunum benim. 🥰

2028 gibi Mass Effect 4 gelecek. Bunun için Andromeda hikayesini de bilmek gerekiyor. İlk üç oyun yetmezse Andromeda da alınır. Uzun süredir bir Mass Effect oyunu görmediğimiz için bir oyun olarak nimettir.

Andromeda zaten düzenli olarak indirime giriyor. Legendary Edition da Masseffect 1-2-3 bitirin. Sonraki indirimde Andromeda bakabilirsin.
 
Son düzenleme:
Oynadığım en iyi rpg'lerden biri. Hikayesi Reaper adlı makinelerin dünyadaki yaşamı belli aralıklarla resetlemesi ve galaksinin onlara karşı mücadelesine dayanıyor. Oynayalı çok uzun süre oldu bu yüzden tüm detayları hatırlamıyorum ama gerek yaptığımız seçimler gerekse hikayenin doğal akışı içerisinde baya can alıcı konulara temas ediyordu.

  • Robotların insanlığın sonunu getirmesi kaçınılmaz mı?
  • Döngüsel yok oluşlar insanoğlu için gerekli olabilir mi?
  • İnsanoğlunu kontrol edecek bir mekanizmaya ihtiyaç var mı?
 
Sanırım 1. oyunun saveini (seçimlerle ilgili) )2. oyuna aktarma vs. varmış başka oyunla karıştırıyor olabilirim. Bu gerçek mi, nasıl yapılabilir. Ona göre oynayayım. Dosya aktarma gibi bir sey var mi?
 
Sanırım 1. oyunun save'ini 2. oyuna aktarma vs. varmış (başka oyunla karıştırıyor olabilirim). Bu gerçek mi, nasıl yapılabilir? Ona göre oynayayım. Dosya aktarma gibi bir şey var mı?
Kayıt aktarma var, evet. Karıştırdığınız bi' şey yok.

1'den 2'ye, 2'den de 3'e kaydınızı aktarabiliyorsunuz. 3'te sadece 2'nin değil, ta 1. oyundan kararlarınız ve yaptığınız yan görevlerin sonuçlarının karşınıza çıkması mümkün hatta.

Yani kayıt aktarmayla gayet üzerine uğraşılmış bi' "devamlılık" (continuity) ve hikaye bağlantısı var oyunlar arasında.
Bu açıdan Mass Effect (ve Dragon Age)'leri en yakın örnek Witcher serisiyle kıyasladığınızda, Witcher oyunları epey cılız kalıyor mesela.

Ben en son oynayalı üzerinden 1 - 2 yaz geçtiği için kayıt aktarmanın detaylarını tam hatırlamıyorum ama videolarda 2 ve 3'te oyuna başlarken "Import ME2/3 Character" diye bir seçenek gözüküyor.

Eğer Legendary Edition'da sistem farklı işleyip de otomatik aktarmıyorduysa, bi' şekilde manuel olarak aktarabilirsiniz her türlü. 2 ve 3'ü oynayacağınızda kendiliğinden belli olur.
 
Son düzenleme:
Eğer Legendary Edition'da sistem farklı işleyip de otomatik aktarmıyorduysa, bi' şekilde manuel olarak aktarabilirsiniz her türlü. 2 ve 3'ü oynayacağınızda kendiliğinden belli olur.
Evet bende bu yüzden öyle düşündüm. Kayıt aktaramazsam sıkıntı çünkü dediğiniz gibi 1. oyunda yaptığımız seçimler 3. oyunda da karşımıza çıkıyor. Manuel kayıt aktarma yoksa sıkıntı.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı