Zaten dininin müslüman olup olmadığını bilmediğimi belirttiğim gibi sizin bu gereksiz duyarınız ile ilgili mantıklı bir neden de bulamadım.Şöyle konulara dinle gelinmese olmuyor zaten. Arkadaş olayın dini boyutunu sormamış belki Müslüman bile değil.
Zaten dininin Müslüman olup olmadığını bilmediğimi belirttiğim gibi sizin bu gereksiz duyarınız ile ilgili mantıklı bir neden de bulamadım.
Ben ŞeyHub'a VPN'siz girebiliyorum.Virtüöz, orkestra şefi.
Merhaba. 13 yaşındayım günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bırakamıyorum da, bazen 4 de oluyor. Zararı var mı bunun ve nasıl azaltabilirim? Alay etmeyin :/
Edit: Yalnız kalma demeyin zaten sosyal biriyim.
Haklısınız aslında, böyle devam etmem herhalde hepNormal bir şey. Daha yeni kendini keşfediyorsun. Zamanla istek azalır.
24 saati geride bıraktım dayanıcam bu seferBende diyorum bu kıvılcımlar nereden geliyor diye. Sürekli arkadaşlarınız ile dışarda olun, istek geldiğinde uyuyun veya telefondan falan kaçın.
İşe yaradı gerçekten, çok teşekkür ederim abiBulunduğun durumu hafifletir sabrını çoğaltır.
Dostum merhaba öncelikle mastürbasyon bırakılacak bir şey değildir sadece azaltma durumu vardır doğru yapıldığı takdirde zararlı değildir bu yaşlarda ergenlikten dolayı normal şu videoyu izlersen hocamın dediklerini uygularsan zararını görmessin
Zaten bulmuş ya el işini kas yapmış hatta.
Allah sizi napmasın abi durun bi
Deniyorum bu aralar, sağolunUğraşacak bir şeyler bul ve çok yalnız kalma.
Sağlam inancım var desem yalancı çıkarım ibadet yapmıyorum inancım yok desem de yalan olur, abdestsiz olmamaya dikkat edeceğim bu da motivasyon olur belk teşekkürlerNamaz kılabilirsin. Günde 4 kez duş alacak kadar işsiz değilsen işe yarayacaktır. Dinini bilmiyorum gerçi o da var. Bu arada zararı var. Günde 2'den fazlası bence aşırı ki 2 bile çok fazla bence. Hafıza kaybı, unutkanlık ve ağır düzeyde yorgunluğa sebebiyet veriyor. Bunu her gün tekrarladığını hem de 2-3 defa tekrarladığını düşün. Eğitim hayatından olmasa bile sağlığını düşün be biraz! Günde 3 kez mastürbasyon yapacak ne yaşadın?
@495477 beğenmediyseniz çekmeye devam edin de insan bünyesi buna ne kadar dayanıyor öğrenelim.
Yine de haklı abi, sen takma sağolŞöyle konulara dinle gelinmese olmuyor zaten. Arkadaş olayın dini boyutunu sormamış belki Müslüman bile değil.
Günde 3 defa çekecek kadar iradesiz değilim ben. Kaldı ki beğenmeme sebebim çekme demen de değil. Konu sahibi konu içinde önerilenleri yaparsa mastürbasyon u azaltır muhtemelen.
Birine aşık ol. İstediğin zaman bile yapamayacaksın.
Abi varlığımdan bile haberleri yok yakalasa da bişey olmaz başkasının yakalaması lazım travma yaşatması içinBir keresinde ben yaparken babam yakalamıştı ondan sonra bir hafta yapamamıştım senin de başına böyle bir şey gelmesi gerek
Teşekkürler tekrardan güzel bir bakış açısı sağolZaten dininin müslüman olup olmadığını bilmediğimi belirttiğim gibi sizin bu gereksiz duyarınız ile ilgili mantıklı bir neden de bulamadım.
İyi yaptı çok takmaOndan bahsediyorum işte dinini bilmeden dini boyutunu konuşuyorsunuz. Boş duyar değil bu tarz konulara hep din ile gelenler oluyor can sıkmaya başladı artık.
Na nasılBen ŞeyHub'a VPN'siz girebiliyorum.
Mastürbasyonda direkt olarak sonuca odaklandığın için yaşayacağın ilişkilerde de beynini istemeden de olsa hemen bitirmeye alıştırmış olursun. Ne kadar süreceğini bilemem fakat en azından şimdilik günde 1 sefere düşürsen bile senin adına daha iyi olur. Spor yapmıyorsan eğer spora başlamanı tavsiye ederim.Sınır koyamıyorum işte sorun burda
Yalnız değilim
Gerçekten istiyorum utanıyorum da ama azaltamıyorum
Aslında çok da sosyal bir çocuğum ama bu konuda çok zayıfım. Misafirliğe gittiğimizde bile yaptım bi kere tuvalette dayanamayıp.
Ne kadar sürer normalde, bu ilerde yaşayacağın ilişkilerde derken. Başka bir zararı olur mu?
O nasıl açılıyor
Hobim dolu var, ama zararı yok mu bunun
Yalnız değiliiiim
Zarar veriyor yani değil mi
GNU/Linux diye bir işletim sistemi var. Eğer teknoloji ile ilgileniyorsan ve ileride teknolojik ile alakalı bir işe girmek istersen seni ileriye taşıyacak.
Şeker er*inden daha fazla bağımlılık yaptığı ve zarar veren bir şey olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. En başta farelere eroin ve şeker tattırıldı ve ikisinden de belirli miktarda ortama konmaya başlandı. Sonuçlara bakıldı ki eroin yerine sürekli şekeri yiyorlar. Diğer bilimsel deneylerde de insanların çoğunlukla yediği ama içeriğinde kaç küp şeker olduğunu bilmediği ya da öğrenmek istemediği şeyleri küp şeker şeklinde yemeye başladı. Aynı zamanda önceden yaptığı Spor'un iki katını yapmasına rağmen sonuçlarda, eğer böyle yemeye devam ederse kalp yağlanmasından tutun da karaciğer yağlanmasına kadar gideceği yönünde bulgular bulundu.
Şimdi herkes diyecek ki tek çikolatadan ne olacak? O zaman "tek er*inden ne olacak" diyen bir düşünceye sahipsinizdir.
Oyunlar tamamen dopamin bağımlılığı adına yapılmış yazılımlardır ve tamamen bağımlılığımıza odaklanır. Eskiden oyun bağlısı birisi olarak söylüyorum ki bazen benim bile oyun oynayasım geliyor ama hemen o düşünceden çıkıp farklı ve yararlı bir şeyler yapmaya çalışıyorum. O kadar büyük bir bağımlılık olduğunu oyunları bıraktıktan sonra anladım. Eğer bağımlılık değil diyorsanız 1 sene oynamamayı deneyin ve sonuçları görün. Tabii ki bağımlılık düşüncesini bildiğim için kesinlikle iknar edeceksiniz
. Bu psikoloji er*in vb. bağımlıklarını yaşayanlarda da varmış.
Benim ailemde de böyle durumlar olabiliyor ama onların söylediği sözler doğru olsa da bize yanlış geliyor olabilir ve böyle bir durumda dikkatli olup söylediği sözlerin doğruluğundan emin olmamız gerekiyor. Yani söyledikleri şeyler bizim iyiliğimiz için olabilir. Tabii ki yanlış söyleyeceği sözler olacaktır ve bu konuda ki karşıt düşüncelerinizi onlarla paylaşarak tartışma ortamıyla birlikte çözüme kavuşturabileceğiniz kanısındayım.
6 aydır oyun bağımlılığından tamamen kurtuldum. Artık gerekli izlenmesi gereken filmleri izlemeye, derslerimi çalışmaya, kitap okuyan birisiydim ama artık daha fazla zaman ayırmaya başladım.
Oyun bağımlılığından dolayı üniversiteyi kazanamamıştım. Mezuna kaldıktan sonra da 2 senelik üniversite kazandım ve şimdi de DGS ile ilgili bir sınava hazırlanıyorum. Oyun bağımlılığını bırakmak aşırı zor bir şey ama imkansız değil. Mesela ben ortaokuldan beri her okul çıkışı saatlerce oyun oynayan birisiydim. Mezun olduğumda da dershaneden kaçıp arkadaşlarla oyun oynamaya giderdik...
Sonradan keşke yapmasaydım diyorsun ama bu bağımlılığı bırakmak çok zor bir şey ama ben kendime dedim ki "zamanında oyun oynadım da ne oldu? Bana hiçbir yarar katmayan oyunları fütursuzca oynamamın amacı ne? Neden yaşıyorum? Oyun oynamak gerçekten yaşamamın amacı mı? Hayatta neden yaşıyorum? Gibi sorulara yanıt aramaya başladıktan sonra artık oyunların gerçekten bir anlamı olmadığı anladım.
Mesela Metin2 bende oynayan birisiydim ama benim oyun mantığım seninki gibi değildi. Ben farklı türde beğendiğim oyunları kısa bir süre oynayıp bırakan birisiydim. Her farklı oyun oynama başladığımda dopomin hormonu aşırı derecede yükseliyordu ve 1 hafta sonra iniyordu ve aynı oyunu oynamak istemiyordum. Yeni bir oyun bulduğumda dopomin hormonu eskisinden daha fazla artıyordu ama 1 hafta sonra eskisinden daha fazla düşüyordu çünkü artık dopomin bağımlılığı başlamıştı. Sürekli yeni oyun arayışına girmiştim ve her oyun artık 1 hafta yerine 5 güne, 3 güne ve artık belirli oyunlara düşmeye ama zevk alamamaya başlamıştım. Yeni oyun bulamıyordum ve aşırı derecede canım sıkılıyordu. Tabii oyun oynamayı bırakmıyordum çünkü alışkanlıkları bırakmak çok zordur ama imkansız değildir.
Sonradan neden böyle bir bağımlılığım olduğunu araştırmaya başladım. En başta belgeseller izlemek ve bazı tedx konuşmaları farklı düşünmenizi sağlıyor. Hatta ilk arayışlarımda bazı cevaplara tedx konuşmaları sayesinde ulaştım. Önceden de bildiğim bir deneyin gerçekten kobayı olmuş olduğumu sonradan anladım. Deneyde bir fare düğmeye bastığında dopomin hormonu salgılamasını sağlayan bir düzenek ile yalnız bırakılıyor. Deneyde bir süre sonra bırakacağını zannediyorlar ama fare sürekli yapmaya devam ediyor. İşte buradan çıkardığım kadarıyla bende buna benzer bir bağımlılığa sahiptim. Sürekli klavyeden tuşlara basarak dopomin hormonu sağlıyordum. Metin2'de +9 dolunay yaptığımda, madalyon düşürdüğümde, LoL veya CS:GO'da birisini öldürdüğümde, her yeni bir şey de dopomin hormonu salgılıyordum.
Bende bir anda tüm hepsini bırakmaya karar verdim ve önce tüm oyunları silmekle başladım. İnternetim iyi olmadığı ve oyunlar 10GB ve üzeri olduğu için de artık indirmek istemiyordum. Tabii küçük eğlendiğim oyunlarda vardı ama bir karar vermiştim. Birden bıraktım dedim ama aslında bir süredir bırakmayı düşünüyordum ve sürekli sorularıma cevap arıyordum. Bu bağımlılığı bırakmak zor ama bıraktığında diğer yaşayacağın zevkler paha biçilemez. Gerçekten kitap okumaktan zevk almaya başlıyorsun. Ders çalışmaya bile başlıyorsun. Her neyse daha fazla yazmayayım çünkü kötü de etkilemek istemiyorum.
Merhaba. 13 yaşındayım günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bırakamıyorum da, bazen 4 de oluyor. Zararı var mı bunun ve nasıl azaltabilirim? Alay etmeyin :/
Edit: Yalnız kalma demeyin zaten sosyal biriyim
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.