Mastürbasyonu tamamen bırakmak zararlı mı?

feroben

Centipat
Daha fazla  
Nofap yapmayı yani masturbasyonu bırakmayı düşünüyorum, bırakmak derken 1/2 hafta değil böyle 6 ay falan en az yapmak istiyorum, sağlıksız bir şey mi yani bir zararı var mı ya da zaten uyurken ruyalanir miyim?

Nofap yapmayı yani masturbasyonu bırakmayı düşünüyorum, bırakmak derken 1/2 hafta değil böyle 6 ay falan en az yapmak istiyorum, sağlıksız bir şey mi yani bir zararı var mı ya da zaten uyurken ruyalanir miyim?

Hocam vücut her ama her fazlalığı eninde sonunda atacaktır. Buna sperm de dahil. Vücudun kendi atması ve o yaşanacak pislikle uğraşmaktansa arada bir abartmadan mastürbasyonla sağlamakta bir zarar yok.

Zararlı değil sağlıklı da değil hocam. Zevkinize göre yapıyorsunuz rahatlıyorsunuz. Ama bazenleri yapın.

Düzenli mastürbasyona geçmeden önce 1 ay boyunca mastürbasyon yapmaman gerekir. Mastürbasyonsuz geçirdiğin 1 ay'ın sonunda vücudun düzenli mastürbasyona hazır hale gelir. Düzenli mastürbasyon haftada 2 veya 3 defa yapılmalıdır.

Mastürbasyon sanıldığı gibi zararlı bir şey değil hocam bunu ortaya ilk atanlar din üzerinden yola çıkıp atmış muhtemelen. Haftada 2 3 defa sperm atmak sperm kaliteni yükseltir. Öyle aylarca mastürbasyon yapmamak senin sperm kaliteni hatta sperm sayını da düşürür. Sağlıklı bir erkek belli bir süre sonra zaten sen çıkarmazsan vücut kendisi atar uykuda. Dozunda yaptığın sürece bir şey olmaz bir sürü ürolog bununla ilgili açiklama yaptı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı