Matematik bilmeden yazılım okunur mu?

Aynısını bende düşünüyordum, gerekli kişilerle konuşunca anladım ki ilkokul matematiğinden kalkülüs ve diferansiyele kadar bilmen lazım.
Açık kaynak kodlu projelerle vs. kendi kendini egiterek yere gelebilirsin ancak Türkiye'de Ankara veya İstanbul'dan iyi bir diplomanın olması lazim. Sonrasında büyük şirketlerde çalışmak istiyorsan dünya genelinde ilk 50'ye giren üniversitelerden de diplomanın olması lazım.

Hocam sizin matematiğiniz nasıl? Birkaç sorum olacak da.
İdare eder, logaritmaya kadar gördüm. Çoğunu unutsam da ufak bi tekrarla hatırlıyorum. 🙂

Mat2'ye hangi kaynaklardan nasıl çalışılmalı. Malum 4 senede 1 sene matematik gördüm lisede, şimdi mat1 mat2 ve fen birlikte götürmeye çalışıyorum.
(Mat2 temelim yok)
Konulara çok hakim değilim hocam bizim zamanımızda mat1 mat2 yoktu. Yazılım mı okumak istiyorsun? YouTube'da güzel eğitimler var. Random bir kırtasiyede bu şekilde anlatırsan sağlam kaynaklar alırsın. Çok ileri matematik görmedik biz. Elektrik elektronik için matematik 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
yazılım ile matematiğin bir alakası yok,aksini iddia eden yazılım bilmiyordur,matematikçinin işini matematik mühendisi yapar,yazılımcının işini bilgisayar mühendisi yapar. Sen matematikçiden daha fazla matematik biliyorsan neden yazılım yapasın git matematik yap 😂
Yazilimin bir alakasi yoktur ama mezun olmak icin bilmek gerekiyor hocam. Matematik dersinden kalirsam ne yapicam.

yazılım ile matematiğin bir alakası yok,aksini iddia eden yazılım bilmiyordur,matematikçinin işini matematik mühendisi yapar,yazılımcının işini bilgisayar mühendisi yapar. Sen matematikçiden daha fazla matematik biliyorsan neden yazılım yapasın git matematik yap 😂
Yazilim derken cok genel bir Yazilimdan bahsediyorsun. Evet bir HTML CSS icin Matematik ogrenmek gerekmez lakin Matematik Yapay Zeka'nin temel tasidir, Matematik olmasa ne Yazilim ne de Yapay Zeka olurdu.

Yazılım ile matematiğin bir alakası yok, aksini iddia eden yazılım bilmiyordur, matematikçinin işini matematik mühendisi yapar, yazılımcının işini bilgisayar mühendisi yapar. Sen matematikçiden daha fazla matematik biliyorsan neden yazılım yapasın git matematik yap 😂

O mantıkta bakarsan doktorluğun da matematik ile bir alakası yok ama matematik bilmek zorundasın o doktorluğu yapmak için. Bunca millet boşuna mı üniversite okuyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortalık şuan yazılımcı kaynıyor zaten aralarından sıyrılmak istiyorsan başlangıç olarak daha prestijli bir üniversite kazanamak olabilir ve evet matematiğin iyi olmalı çünkü hem gireceğin sınavda hem üniversitede matematik dersi görüyorsun.

Her yazılımcı bir değil. 3 aylık kursla yazılımcı olduğunu zanneden çok fazla. Mühendislik diploması her türlü öne çıkarıyor merak etmeyin iş ilanlarında.

Yazılımla matematiğin hiçbir alakası yok aslında ama yazılımı sayısal yapmışlar

Aha geldi yine yazılımı web sitesi tasarlamaktan ibaret zannedenler. Hayır Computer Science dediğin bilim Yazılım "Mühendisliği'nin" temelidir ve matematik biliminin bir parçasıdır. Matematiğin en önemli olduğu bölümlerin başındadır.

Yazılım ile Matematiğin bir alakası yok demek = Tıp eğitimi ile Biyolojinin hiçbir alakası olmadığını iddia etmeye benzer. Yalan yanlış edindiğiniz bilgiler ile öğrencilerin kafasını karıştırmayın, Yazılım Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri eğitim açısından ciddi matematik isteyen bölümlerdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı