Kei_13
Kilopat
Arkadaşlar ben hayati boyunca dersleri umursamamis birisiyim. Son zamanlarda kendime baktigimda gercekten degismem gerektigini fark ettim. Matematige neredeyse sifirdan baslayip temelleri atmak ve bu bolum tercihini yapmak mantikli olur mu sizce? Bu yil 12. sinifim ve 1 yil mezuna birakacagim.
Bu çok değişken bir durum. Ben oturup hazır algoritma üzerine dümdüz kod yazacağım dersen mat gerekmez. Ama işin matematik kısmı daha üst seviyelerde, yazılımın nasıl çalışacağını tasarlarken yani algoritma oluştururken gerekecek. Mühendislik okursan zaten matematik yalayıp yutmak zorundasın o kadarı gereksiz bile olsa. Bizde yazılım mühendisliği öğrencileri yazılım derslerinden çok matematik derslerinde zorlanıyor, saçma sapan matematik konularıyla uğraşmaktan mesleğin kendisine odaklanmaya vakit kalmıyor. Kısaca üst düzey nitelikte yazılımcı olmak için matematik biraz da olsa gerekir(yapacağınız işe, çalışacağınız departmana göre değişmekle beraber). Günümüzde iki ay Online ders alanlar bile kendine yazılımcı diyor, öyle yazılımcı olmak için okuma yazma bil yeter hocam.
Arkadaşlar ben hayati boyunca dersleri umursamamis birisiyim. Son zamanlarda kendime baktigimda gercekten degismem gerektigini fark ettim. Matematige neredeyse sifirdan baslayip temelleri atmak ve bu bolum tercihini yapmak mantikli olur mu sizce? Bu yil 12. sinifim ve 1 yil mezuna birakacagim.
Günümüzde yazılım sektöründe mühendislik diploma vs o kadar değer görmüyor ama. Eğer matematikle aran yoksa kendini mühendis olacağım diye şartlama. İşi bilmek ve tecrübeyle yürüyor daha çok.
Son düzenleme: