Matematik bilmeden yazılımcı olunur mu?

Ağzınıza sağlık hocam, sizin de dediğiniz gibi benim kast ettiğim şey oyun motorları hesaplamaları geliştiricilerin yerine yapıp işlerini çok daha kolaylaştırmaları. Yani denklemleri siz çözmüyorsunuz. Fonksiyonların ne yaptığını kavramak, problemi çözmekten çok daha kolay. İşlem hatası yapmak yada çözerken kafa yormak gibi bir olay yok çünkü.

Tek katılmadığım düşünce "basit bir oyun yapabilmek için lise matematiğini iyi bir şekilde kavramış olmak". Mathf.Round veya Random.Range gibi fonksiyonlar anlaması çok basit fonksiyonlardır. Yani ilkokul matematiğinden ibaret. Bunlar gibi birçok fonksiyonlarla basit bir oyun yapmak, lise matematiğinde yüksek net yapmayı gerektirmez. Tabi bazen üniversite matematiği düzeyinde fonksiyonları kullanmanız gerekir, orası ayrı konu. Fakat bir işlemi yapabilmek için binbir farklı yol olduğunu unutmamak gerek.

Matemetik bilmeden muhendis olamazsın eğer programlama yapmak istiyorsan pekala sadece aritmetik yani 4 işlem yeterlidir olursun aktif olarak developerlık yapıyorum matematik sadece mantik kurmanda yardımci oluyor onun dışında pek bir esprisi yok diyebilirim. Web developer olacaksan önünde engel yok zaten ama dediğim gibi mühendis olacaksan bilmen gerekiyor ama web dev yada mühendislik gerektirmeyen diğer dallara yonebilirsin

Merhaba arkadaşlar, ben 8. sınıf öğrencisiyim büyüyünce yazılım mühendisi olmak istiyorum fakat matematik bilmiyorum. Sizce matematik bilmeden yazılım mühendisi olur muyum?
Mantık yürütebilmeniz yeterli çok iyi bir matematiğe ihtiyacınız yok.

Merhaba arkadaşlar, ben 8. sınıf öğrencisiyim büyüyünce yazılım mühendisi olmak istiyorum fakat matematik bilmiyorum. Sizce matematik bilmeden yazılım mühendisi olur muyum?
Ünüversite sınavlarına gireceksin vede sayısalcı olarak. Matematikten istenilen kadar soru çözemezsen mühendis olamazsın. Bence şimdiden başla iyice çalışmaya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…