Matematik bilmeden yazılımcı olunur mu?

Fonksiyonu kullanmayı öğrenmek demek matematik öğrenmek demek zaten. Unity den örnek vermek gerekirse
Mathf.Log, Mathf.Log10 fonksiyonlarını nerede ne zaman kullanacaığını bilmek için logoritma bilmen gerek.
Temel matematiği zaten kod yazmaya başlar başlamaz kullanmak zorundasın.
Trigonemetriyi çoğu fonksiyon için ezbere bilmen gerek.
Mesela şuan çok basit bir EnemyAi kodluyorum
Kod:
                AttackingEnemys[i].SetDestination(new Vector3(
                    Player.position.x + AttackRange * Mathf.Cos(2 * Mathf.PI * i / AttackingEnemys.Count),
                    Player.position.y,
                    Player.position.z + AttackRange * Mathf.Sin(2 * Mathf.PI * i / AttackingEnemys.Count)
                    ));
Düşmanların oyuncu etrafında yuvarlak şeklinde durabilmesini sağlamak gibi basit bir işlem için bile trigonemetri bilmek şart. Her ne kadar fonksiyonlar hesaplamaları senin yerine yapsa da trigonemetri bilmeden bu kodu yazamazsın. Fonksiyonlar sana matematik bilmeden bir şey yaptırmıyor sadece vakit kazandırıyor.
Yani en basit oyunda dahil lise matematiğini bilmek, kullanmak zorundasın. Asıl olay da neyi nerede ne zaman kullanacağını bilmek ki bu da iyi seviyede bir matematik gerektiriyor. Bunu bilmeden copy-paste yazılımcısından başka bir şey olunmaz ki yakında böyle yazılımcıların bi değeri kalmayacak şahsi düşüncem.
Ve bu dediklerim sadece basit denilebilecek oyunlar için geçerli biraz daha iyi oyunlar yapmak için raft, the forest seviyesinde AAA olmayan, üniversite seviyesi matematik gerekecektir.
Ağzınıza sağlık hocam, sizin de dediğiniz gibi benim kast ettiğim şey oyun motorları hesaplamaları geliştiricilerin yerine yapıp işlerini çok daha kolaylaştırmaları. Yani denklemleri siz çözmüyorsunuz. Fonksiyonların ne yaptığını kavramak, problemi çözmekten çok daha kolay. İşlem hatası yapmak yada çözerken kafa yormak gibi bir olay yok çünkü.

Tek katılmadığım düşünce "basit bir oyun yapabilmek için lise matematiğini iyi bir şekilde kavramış olmak". Mathf.Round veya Random.Range gibi fonksiyonlar anlaması çok basit fonksiyonlardır. Yani ilkokul matematiğinden ibaret. Bunlar gibi birçok fonksiyonlarla basit bir oyun yapmak, lise matematiğinde yüksek net yapmayı gerektirmez. Tabi bazen üniversite matematiği düzeyinde fonksiyonları kullanmanız gerekir, orası ayrı konu. Fakat bir işlemi yapabilmek için binbir farklı yol olduğunu unutmamak gerek.
 
Matemetik bilmeden muhendis olamazsın eğer programlama yapmak istiyorsan pekala sadece aritmetik yani 4 işlem yeterlidir olursun aktif olarak developerlık yapıyorum matematik sadece mantik kurmanda yardımci oluyor onun dışında pek bir esprisi yok diyebilirim. Web developer olacaksan önünde engel yok zaten ama dediğim gibi mühendis olacaksan bilmen gerekiyor ama web dev yada mühendislik gerektirmeyen diğer dallara yonebilirsin
 
Merhaba arkadaşlar, ben 8. sınıf öğrencisiyim büyüyünce yazılım mühendisi olmak istiyorum fakat matematik bilmiyorum. Sizce matematik bilmeden yazılım mühendisi olur muyum?
Ünüversite sınavlarına gireceksin vede sayısalcı olarak. Matematikten istenilen kadar soru çözemezsen mühendis olamazsın. Bence şimdiden başla iyice çalışmaya..
 

Geri
Yukarı