Matematik bölümü okuyup ne meslek yapabilirim?

Üniversite'de eğitim görevlisi olarak kalabilirsin. Bu arada 2 3 gündür kullanıcı adın ile uğraşıyorum beni bitirdi. Anladığım kadarıyla matematiği seviyorsun benim de böyle arkadaşım var sık sık hocalarla iletişime geçiyor, matematik okuyacak.

Biraz sıkıntılıdır, belirsiz integral. :D

Matematik öğretmenliği, akademisyenlik, yazılım, finans alanları ve AR-GE gibi alanlarda birçok iş imkanı var. Biraz araştırma yaparak daha fazla iş imkanı bulunabilir.

Türkiye'de iş imkanım nasıl olur acaba, onu düşünüyorum. Dil öğrenip yurt dışına gitmek istiyorum.
 
Matematik bilmeyen üniversite kapısından geçemeyecek denilen yerde birçok iş yapabilirsin aslında. Matematikte olan yeteneğini sayısalda kullanıp sayısal bölümleri de tercih edebilirsin. Matematik yeteneğin cidden fazla ise matematik bölümünü tercih etmeni tavsiye ederim. Yoksa benim arkadaşım gibi 1 ay sonra bölümü bırakıp gitme. :D
 
Üniversitede eğitim görevlisi veya akademisyen de olabilirsin arkadaşların dediği gibi fakat bunları olmak için matematik bilgisi dışında başka şeylerinin de olması gerekiyor. Sonuçta Türkiye'de yaşıyoruz. Türkiye'deki üniversiteler resmen ayrı bir cumhuriyet gibi. Üniversite eğitimine başlarsan ne dediğimi daha iyi anlayacaksın.
 

Geri
Yukarı