Matematik formülü buldum

Hocam bence bir bilgisayar programı hazırlayın ve bütün pozitif tam sayılar üzerinde denettirin. eğer bulunan sonuçlar doğruysa geçerli bir formül olabilir.

Bunun için zaten (x + 1)^2 = x^2 + 2x + 1 formülü var.

İşimize yaramaz ama cidden güzelmiş. Bunu bulabilmek de zeka gerektirir. Bizde o yok işte.
Ben de zeka yok gereksizlik var. Teşekkürler. Estağfurullah kimseye öyle bir şey yazmadım. Yanlış anladınız ama neyse.
Hocam bence bir bilgisayar programı hazırlayın ve bütün pozitif tam sayılar üzerinde denettirin. eğer bulunan sonuçlar doğruysa geçerli bir formül olabilir.
Çok güzel fikir.

Ben de zeka yok gereksizlik var. Teşekkürler. Estağfurullah kimseye öyle bir şey yazmadım. Yanlış anladınız ama neyse.
Yok hocam müthiş mizahımı konuşturdum. Gerçek söylüyorum, yani kendi adıma. Bende zeka yok. Sizin dediğinizle ilgili değil yani.

Yok hocam müthiş mizahımı konuşturdum. Gerçek söylüyorum, yani kendi adıma. Bende zeka yok. Sizin dediğinizle ilgili değil yani.
Nsat: Ben geldim.
Diğer üyeler: Yine geldi gereksiz ve egolu kişi...
Nsat:
Diğer üyeler: Gösteriş peşinde kesin.

Bildiğimiz kare açılımını bulmuşsun. Sayımız a olsun. 2*2 dediğin yer a^2. 0 zaten 0. 2+2 dediğin yer 2a. Ve son terim olan 2/2 de 1. Hepsini toplarsak:
a^2 + 2a + 1 = (a+1)^2 Sonucun kare çıkması normal yani.

Çok teşekkür ederim, güzel mesajınız için lakin herkes tam tersini düşünüyor.

Nsat: Ben geldim.
Diğer üyeler: Yine geldi gereksiz ve egolu kişi...
Nsat:
Diğer üyeler: Gösteriş peşinde kesin.
Hocam sanırım yanlış anladınız beni. Sizi övmeye çalışıyordum ama patates oldu sanırım.

Hocam sanırım yanlış anladınız beni. Sizi övmeye çalışıyordum ama patates oldu sanırım.
%80 beni sevmedi, eminim bundan. Egolu olduğumu yazan bile var. Teşekkür ederim . Kusura bakmayın.

Bunun için zaten (x + 1)^2 = x^2 + 2x + 1 formülü var.
Yazımı anladınız mı bilmiyorum ama x ile işlem yapmak bana işkence geliyor, özellikle akıldan işlem yapacaksam. Yazıyı tekrar okuyun ve iyice anladığınızdan emin olun. Burada kimseye yüzyılın denklemini bulduğunu söylemiyoruz, yalnızca daha basit ve akılda kalıcı. Üstelik bunu bilmeden yapması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…