Matematik için çalışma yöntemi tavsiyesi

Martini Henry

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2020
Mesajlar
1.892
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
Balıkesir
Selamlar, 11. sınıfa geçeceğim ve sayısal bölümde ilerlemek istiyorum normalde. Lise ilk sınıfta matematik konularım aksadı, hatta hiçbir şey bilmiyorum desem yeridir. Bu yıl da çalışıyorum ama olduğu kadar ve uzaktan eğitim ile çalıştığım için pek de yararlı olduğu söylenemez. Sırf matematiğim kötü diye sayısaldan farklı bir bölüm seçtim. Seçtiğim bölüm okulumuzda açılmadığı için, alan seçimi yapacağım tekrar. Sizce hem salgın döneminde hem de önümdeki tatil döneminde düzenli ve programlı çalışırsam sayısal alanda başarı yakalayabilir miyim? Konular hakkında çok yüzeysel bilgilere sahibim, 10 soru sorsalar anca 2 veya 3 tane soru yapabilirim. Tavsiye ettiğiniz çalışma yöntemleri var mıdır?
 
Çalışma yöntemi midir bilmiyorum ama 11. sınıftan önce ben Karekök 0 ile Antrenmanlarla Matematik çözmüştüm. Sayısal seçmemi etkileyen en önemli kitaplardır.

Yaz tatilinde senin daha fazla kaynak çözme imkanın olur. Bu Karekök ve Antrenmanlarla Matematik ile temelini attıktan sonra yazın TYT matematik konularından soru çözersin.

Sana tavsiyem, daha çok sayı kümeleri ile fonksiyonlara çalışman. 11. sınıf tamamen fonksiyonlar üzerine kurulu. 11'e geçmeden fonksiyon öğrenemediğim için trigonometri ve parabolde bayağı zorlanmıştım (11. sınıf konuları). Dediğimi yap, gerçekten rahat edersin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı