Matematik nasıl geliştirilir?

Biraz konu dışı kalacak ama bu LGS'nin niye bu kadar ciddiye alındığını anlamıyorum yani bir yerleştirme sınavı ama iyi bir derece yapmazsan giremeyeceğin okullar dışında çoğu okuldaki verilen eğitim standarttır zaten.
Ben adresle yerleşmiştim bundan dolayı saçma geliyor bana.
Babam bu tarz şeyler dendiğinde "yutubırlar benden iyi mi bilcek falan diyor" çok garip bir kalıplaşmış bir düşüncesi var. Yutubır diye bir şey uydurmuş kafasında.
Kendisi ile ters düşen=yutubırlar
Şu anda beni bilerek düşürmeye çalıştığınızı düşünüyor.
 
Konu eksiğin olabilir. Her ne kadar da yok desek bile biz fark etmeden olabiliryor. Tavsiyem ilk üniteden başla hızlı tekrarlar ile önemli yerleri tekrar et ve ardından önce kazanım sonra orta seviye sonra kolay yeni nesil yap ardından yeni nesil zorluk seviyesini yükselt. LGS az zaman kaldığı için bunu hızlıca yapmalısın. Konular bitince bol bol soru çöz. En önemlisi soruların kolay çözme taktikleri, kısa yolları olabiliyor. Onlara çalış ve pratiklik kazan. En önemlilerinden biri de asla umutsuz olma, diğerleri yapıyorsa bende yapabilirim de.
 
Soruları ezberlemeye çalışma mantığını anlamaya çalış. Mesela bu neden böyle oldu bu formül nerden geliyor bunları düşün. Soruları hiç çözemiyorsan konu eksiğin vardır youtube'dan konu dinle sonra bol bol soru çöz illaki gelişir.
 
Şu anda beni bilerek düşürmeye çalıştığınızı düşünüyor.

Düşüne dursun hocam ne diyeyim.

Bu arada YouTuber değil normal bir vatandaşım kendisine interneti/sosyal medyayı daha sık kullanmasını tavsiye ederim.

Bilerek çelme takma durumu yok ben sadece daha bu kadar genç yaşta bir sınav stresi içine girmenize anlam veremedim ileride üniversite sınavı var asıl o zaman strese girmelisiniz daha bu kadar genç yaşta kafanıza bunları takmanıza üzüldüm.

Ben ders çalışma konusunda verebileceğim tavsiyeleri verdim size zaten

İyi çalışmalar dilerim.
 
Son düzenleme:
Babam bu tarz şeyler dendiğinde "yutubırlar benden iyi mi bilcek falan diyor" çok garip bir kalıplaşmış bir düşüncesi var. Yutubır diye bir şey uydurmuş kafasında.
Kendisi ile ters düşen=yutubırlar
Şu anda beni bilerek düşürmeye çalıştığınızı düşünüyor.
Hocam bence hic stres yapmayın ben lgs girdiğimde çalışmamıştım hatta matematikten geometri fenden de 3 4 konum eksikti sözeli fulledim matematikten de 14 net yaptım yapamadığımı boş bıraktım fenden de bilmediğim konuları yapamadım yine ona rağmen fen lisesini kazanabildim yani o kadar büyütülcek bir şey değil bence.
 
Bir de, annem 480'in çok kolay yapıldığını falan sanıyor. Güya ben çalışmıyormuşum, normal çalışsam 480 alırmışım. Ki ben hayatım boyunca 480'in yakınından dahi geçemedim.

Arkadaşlar durumlar iyice kötüleşti, matematik hariç tüm derslerim harika çıkıyor ancak matematikte berbat şeyler oluyor. Son denemede 9 boş 2 yanlış yaptım. Her konuya ümitli ve "bu sefer anlayacagım" kafasında girmeme rağmen konuları anlamıyorum.
 
Son düzenleme:
Anneniz hem matematik öğretmeni ve 2. kez anlamanı istediğinizde anlatmıyor mu? Kusura bakmayın ama her gelenin öğretmen olmaması gerektiğinin kanıtıdır bu. Öğretmenlik bu değildir. Geçen sene 8. sınıftayken bir öğretmenime 4-5 kez aynı konuyu sorduğumu bilirim. Bıkmadan güzelce anlatırdı.
 
Değerli kardeşim matematiği bir ders olarak değil bir yaklaşım olarak görmeni tavsiye ederim. Örneğin ben üniversitede liseden çok farklı olduğunu gördüm. Ama konu aynı aslında. Lise matematiği ile araba sürmeyi öğreniyorsun, üniversite matematiği ile araba tasarlamayı. Sorular konuyu anlamaktan ziyade yaklaşımı tespit eder. Soru çözerken bu soruyu hazırlayan acaba neyi bulmamı istiyor diye düşünmen gerek. Soruya direkt başlama önce uzaktan bak ve ben hazırlasaydım burada neyi buldurmaya çalışırdım diye düşün.
Annen konuyu anlattığında kafanda o matematik evrenini kur ve bağlantının koptuğu yeri hemen sor. Çok basit sorular ile egzersiz yap. Kafanda büyütme ve zevkli hale getir.
 

Geri
Yukarı