Matematik öğrenmek için geç mi kaldım?

AIroe

Decapat
Katılım
20 Mayıs 2021
Mesajlar
478
Çözümler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen RX 580 - 8 gb
MSI Z390 A PRO
İntel i7 9. Nesil
16 GB Ram
1.5 TB HDD
500 GB SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Ben arda ve 14 yaşındayım, 8. Sınıfın 1.dönemini geride bıraktım ve şu ana kadar matematikle alaklı herhangi bir soru yapamam ama artık öğrenip başlamak istiyorum, okuldaki hocalarım eğer şimdi başlarsan çok bir şey yapamazsın diyorlar sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışmaya başlamazsan zaten başaramayacaksın, çalışırsan en azından ihtimalin olur. Hocaların ne dediğine çok takılma. Gerçekten çalışırsan, istediğin hedefe ulaşamazsan bile normalde çalışmadan ulaşacağın yerden daha iyisine zaten ulaşırsın.
 
Benim bir tanıdığım sadece ikinci dönem çalışarak %3,5'lik bir dilime girdi. Çalışırsanız yapabileceğinizi düşünüyorum, kendinize inanın derim.
 
Olumsuz hiç bir yoruma aldırış etme ve pes etme, bunlar çok önemli. Henüz hiç bir şey için geç değil, bunu bil. Çalışıp, çabalayıp eninde sonunda karşılığını alacağını bil. Okulun verdiği kurslara katılabilir, maddi durumunuz iyi ise dershaneye gitmeyi düşünebilirsin. Ayrıca eğer ki bir lise hedefin varsa (fen lisesi veya başka liseler gibi) yani LGS'de iyi bir net yapmak istiyorsan elbette yapabilirsin, dediğim gibi geç değil. Eğer ki yapamazsan ki olabilir belki sınav anında heyecanına yenik düşersin veyahut başka şeyler olabilir, yapamazsın normaldir. Ama şunu bil ki LGS (kişiden kişiye göre değişir) sınavında yaptığın başarı çokta bir şey ifade etmiyor, en azından benim için etmiyor. Tabii ki iyi liselere gitmeyi, kaliteli ve seviyeli insanlarla birlikte olmayı her öğrenci ister ve ben şahsende senin iyi liselere gitmeni temenni ediyorum. Demek istediğim şey günün sonunda başarmak yine öğrenciye bakıyor. Yani bir öğrenci Galatasaray lisesine gider fakat başarısız olur, yapamaz. Diğer yandan bir öğrenci daha düşük bir okula gider başarılı olur ve Galatasaray lisesine giden öğrenciden daha fazla başarı elde edebilir. Hedefin yüksek ise en başta Matematiği yapabilmen gerekiyor. Maalesef Türkiye'de neredeyse çoğu meslek sayısal başarına bakıyor. Dediğim gibi her gün sıkı ve düzenli çalışarak ve pes etmeyerek ve olumsuz yorumlara aldırış etmeyerek her istediğini başarabilirsin, önünde hiç bir şey duramaz.. Okulunda seni seven ve ilgi gösteren hocalarına nasıl çalışman gerektiği hakkında istişare yapabilirsin.
 
Kardeşim benim. Başarmak göreceli ve değişken bir kavramdır. Senin yaşında aynı durumdaydım. Sayısal zekam olmadığına çevremdekiler tarafından ikna edilmiştim. Sözel zekam ise derece yaptıracak kıvamdaydı. Lise sınavında sözel derslerden yanlış bile çıkarmadan sadece 1 boş ile geçtim. Matematikten ise soru bile işaretlemedim bu yüzden. Sınav sonucu geldiğinde çoğu rehberlik hocası hayatlarında böyle bir şey görmediğini söylediler.

Zaten yapamıyorum, matematikte işaretlediklerim yanlış çıkar sözeldeki doğrularımı götürür diye hiç işaretlemedim. O gün o sınavda 10 tane matematik yapabilseydim eğer çok daha farklı iyi bir okul tutturabilirdim. 10 matematik sorusu benim için başarı anlamına gelirdi.

Hiç bir şey için geç değil. Çalışmaya başla ve elinden gelenin en iyisini yap. 5 soru 10 soru 15 soru. 1 tane bile fazladan yapsan seni ileriye taşıyacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı