Matematik problemi çözememek

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
12. sınıfım. YKS'ye hazırlanıyorum. Matematiğim iyi. Temelim ortanın üzerinde. Üslü sayılar olsun, köklü sayılar olsun, özellikle çarpanlara ayırma olsun, denklem olsun çok iyiyim. Ama problem hiç yapamıyorum. Mesela okuyorum ya. Okuduklarımın denklemini çıkaramıyorum. “bu ne diyor ya?” diyorum içimden. "antrenmanlarla hiç problem değil" kitabı var. Ama dediğim gibi yapamıyorum. Problemin mantığını nasıl çözebilirim? Video izlemekle olmuyor sanırsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
12. sınıfım. YKS'ye hazırlanıyorum. Matematiğim iyi. Temelim ortanın üzerinde. Üslü sayılar olsun, köklü sayılar olsun, özellikle çarpanlara ayırma olsun, denklem olsun çok iyiyim. Ama problem hiç yapamıyorum. Mesela okuyorum ya. Okuduklarımın denklemini çıkaramıyorum. “bu ne diyor ya?” diyorum içimden. "antrenmanlarla hiç problem değil" kitabı var. Ama dediğim gibi yapamıyorum. Problemin mantığını nasıl çözebilirim? Video izlemekle olmuyor sanırsam.

Okuma anlama seviyen düşüktür büyük ihtimalle bunu da en basitinden paragraf çözerek/kitap okuyarak yapabilirsin.

Denklem konularında iyiysen zaten problemin denklemini kurarsın. Ne dediğini anlayamadım.
Denklemde mesela içler dışarda falan iyiyim. Okuyorum ya okuduğumu anlamıyorum. Mantığını kuramıyorum. Oradaki yazılanların denklemini kuramıyorum. Yoksa o denklemi kursam işlemleri tıkır tıkır çözerim. Problemlerde ilkokuldan beri sorun yaşardım. Hiç üstünde durmadım. YKS olunca üstünde durmak istedim.

Okuduğunuzu anlamıyor olabilirsiniz ve matematik 3-5 soruyla olabilecek ders değil, sürekli olarak çözmeniz gerek.

Okuma Anlama seviyen düşüktür büyük ihtimalle bunuda en basitinden paragraf çözerek/kitap okuyarak yapabilirsin
Paragrafım iyi aslında. 40 sorudan 30-35 net yapıyorum. Mesela okuyorum ya karışık geliyor. Oradaki yazanların denklemini oluşturamıyorum. Mantığını anlamıyorum.

Okuduğunuzu anlamıyor olabilirsiniz ve matematik 3-5 soruyla olabilecek ders değil, sürekli olarak çözmeniz gerek.
Çözemediğim içinde moralim bozuluyor. Video çözümden izlesemde boş gibime geliyor.

@OnePC, matematik hemen yapılabilecek ders değil. Çözdükçe olacak, moralinizi bozmayın.

@OnePC, matematik hemen yapılabilecek ders değil. Çözdükçe olacak, moralinizi bozmayın.
Matematikte hiç sorunum yok. Problem sıkıntılı işte.

İşler dışlar faso fiso 4 işlem zaten. Bir yerden sonra akıldan yapılabilecek şeyler. Çözüm olarak @Slant hocama katılıyorum.
Mesela diyorki şu kadar yol gitmiş yolun 4’te üçü falan filan. Veya hacim kütle gibi sorular. Yani bunları işleme dökemiyorum. Problem yapamazsam YKS’de hoş olmaz. Ve problem Fizik, Kimya içinde önemli bildiğim kadarıyla. Ama okuduğumu anlamada paragrafta kötü değilim.

Paragrafım iyi aslında. 40 sorudan 30-35 net yapıyorum. Mesela okuyorum ya karışık geliyor. Oradaki yazanların denklemini oluşturamıyorum. Mantığını anlamıyorum.

Çözemediğim içinde moralim bozuluyor. Video çözümden izlesemde boş gibime geliyor.

Kendi başına halledemiyorsan durumun iyiyse özel ders almayı düşününebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı