Sayısal Matematik sorusu

IMG_1963-min.jpeg

C sorusu işaretleri + - işaretlerini neye göre dağıtacağımı bilmiyorum.

Eki Görüntüle 2368664

Evet hocam öyle olacak da ben işte oy paydası aynı olan sayılar var ya onların aralarına neye göre + - koyacağım bilmiyorum.
Hocam valla demek istediğinizi anlamadım o eksiyi dağıtmakta mı sıkıntı yaşıyorsunuz ? Eğer öyleyse bakın 7 bölü 8 pozitif verilmiş - ile çarparsan o sayı negatif olur, aynı şekilde 8 bölü 9 negatif verilmiş - ile çarparsan (-) x (-) pozitif olacağından dolayı o sayı pozitife dönüşür aynı şekilde öbür sayı da negatif, - çarpı - den o da artı olur sonra paydaları aynı olanları kendi arasında toplarsanız cevap 1 gelir. Eğer ki bir hatam yoksa.

Eksi çarpı eksi eşittir artı - *- = +
Yıldız çarpı demek.
-*+ = -
+*+ = +

Onu biliyorum ama işlemler çok karışık üstte attığım fotoğrafı gördüyseniz - + dağıtıldıktan sonra da işlemler devam ediyor ve işlemler arasında ki işaretler değişiyor.

Hocam valla demek istediğinizi anlamadım o eksiyi dağıtmakta mı sıkıntı yaşıyorsunuz ? Eğer öyleyse bakın 7 bölü 8 pozitif verilmiş - ile çarparsan o sayı negatif olur, aynı şekilde 8 bölü 9 negatif verilmiş - ile çarparsan (-) x (-) pozitif olacağından dolayı o sayı pozitife dönüşür aynı şekilde öbür sayı da negatif, - çarpı - den o da artı olur sonra paydaları aynı olanları kendi arasında toplarsanız cevap 1 gelir. Eğer ki bir hatam yoksa.
Hocam paydaları 7 olanları yazıyor ya mesela onların arasında ki - + neye göre geliyor en son bölündükten sonra topluyoruz o toplama nasıl toplama olmasına karar veriyoruz?

Çünkü + - yi dağıttıktan sonra da işlem yerleri değişiyor ve işlemlerde değişiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı