Matematikte konuyu anlayıp soruyu çözememek

Nagu

Hectopat
Katılım
20 Temmuz 2018
Mesajlar
63
Mert hocanın kampından TYT matamatiğe hazırlanmaktayım. Bayağı yol kat ettiğimi düşünüyordum çünkü hem konu anlatımı hem de fazlaca soru çözümü ile ilerliyorduk. Ancak soru bankasını çözmeye çalıştığımda fark ettim ki anladığımı düşündüğüm konuların sorularını yapamıyorum. Şu an ebob- ekok konusundayım bilmem gereken her şeyi biliyorum bazı zor soruları kendimde çözebiliyorum ancak bazı kolay soruları bile yapamadığım oluyor. Arkadaşlarım deneme çözdükçe oturacak diyorlar ancak bana pek realistik gelmiyor açıkçası. Sizce ne yapmalıyım? Soru çözümleri izlemem mi lazım? Elimde 3 tane soru bankası var bunlar;
-Mert hoca TYT soru bankası.
-Birey b matamatik soru bankası.
-49 günde matematik.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yayın olarak tam bilmiyorum fakat tek bir ders kanalından ilerlemeyin. Rehber Matematik ve Matematiğin Güler Yüzü kanallarına da bakmanızı tavsiye ederim. Kolay bir yayının kitabını alıp bitirin ve ondan sonra Full TYT denemesi çözün. Çünkü TYT'de soru bankası bitirmek pek bir işe yaramaz, deneme çözmek lazım.
 
1 soru birden fazla konu içeriyor olabilir o yüzden bütün temel matematik konularını öğren sonra rahat çözersin.

Hocam aslında problem şu hocanın çözümünü izlerken hiçbir problem yok her şeyi net bir şekilde anlıyorum çöz dediği soruların birçoğunu çözebiliyorum. Yalnız iş soru bankası çözmeye geldiğinde ilk sorularda bile soruyla bakışıyoruz konu fark etmeksizin. Cidden çok korkutuyor beni bu durum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı