Matematikten 10 alınırsa ne yapılmalıdır?

Keşke çalışsaymışsınız hocam. Şu anda 10.sınıftayım ve bazen ortaokula dönmek istiyorum. Lisede harfler de matematiğe giriyor ve işiniz zorlaşıyor.

Her neyse, düşük bir ihtimal olsada hocanızdan ikinci dönem daha fazla çalışacağınızın sözünü verin belki sınav puanınızı yükseltir veya yüksek sözlü verebilir.

Ailenize de söylemeyin çünkü söyleseniz de sınav puanınızı değiştiremezsiniz. En iyi ihtimal ailenizin notunuzu öğrenmemesi olacaktır.

Peki bunu nası açıklarım?
Çalışmamışsın ve düşük almışsın durum o kadar basit. Çalış, emek ver dersine bir dahakine daha yüksek not al. Yok hiç anlamıyorum vesaire dersen bilemem. Ama 8. Sınıfta matematiği geliştirmek için günlük 1 saat tekrar ve soru çözmek bile yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Temelin kötüyse yeterli olmayacaktır tabii.

Keşke çalışsaymışsınız hocam. Şu anda 10.sınıftayım ve bazen ortaokula dönmek istiyorum. Lisede harfler de matematiğe giriyor ve işiniz zorlaşıyor.

Her neyse, düşük bir ihtimal olsada hocanızdan ikinci dönem daha fazla çalışacağınızın sözünü verin belki sınav puanınızı yükseltir veya yüksek sözlü verebilir.
Sizin matematik notunuz kaç ?

Her neyse, düşük bir ihtimal olsa da hocanızdan ikinci dönem daha fazla çalışacağınızın sözünü verin belki sınav puanınızı yükseltir veya yüksek sözlü verebilir.

Matematik hocalarının öyle bir şey yapması neredeyse imkansız.

45 + 10 = 55

55 / 2 = 27.5

27.5 olacak yani Matematik notun. Hoca iyi bir sözlü notu girerse sorun yok ama girmezse ŞÖK kararı ile geçersin ve belge alamazsın.

Eveet, o meşhur sınav günü geldi çattı. Ben 8. sınıf olarak matematikten 45 ile 10 aldım. Ortalamam 83'dü. Sözlülerle teşekkür alır mıyım? Aynı zamanda aileme nasıl açıklarım?
s.png

Ben de 12. sınıfta 2 almıştım matematikten. 2. sınavda toparladım ama 10 aldım. Belge almak için hiçbir dersten kalmamak gerekiyor diye biliyorum yani ders ortalamanın 50yi geçmesi lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı