Matematikten 10 alınırsa ne yapılmalıdır?

Eveet, o meşhur sınav günü geldi çattı. Ben 8. sınıf olarak matematikten 45 ile 10 aldım. Ortalamam 83'dü. Sözlülerle teşekkür alır mıyım? Aynı zamanda aileme nasıl açıklarım?
9.sinifta ben de matematikten 12 almıştım.Uzaktan eğitim olduğundan babam çok ilgilenmiyordu notlardan.Karne günü geldiğinde karne almadık herkes e okuldan bakıyordu karnesine.Ben de babama eokul notlarımı degiştirerek göstermiştim.Babam da inanmıştı.O gün ne kadar dua ettim hatirlamiyorum :D
 
Kardeşim yaşadığının aynısını 9. sınıfta yaşamıştım. 16 aldım ilk sınavdan. Moralim çok bozulmuştu. Bu notu düzeltip dersten geçebilmek için direk bi test kitabı aldım. İlk kolayları çözdüm iki üç hafta geçtikten sonra konuyu yeni anlayabildim sabırla çözdüm kolay testleri. Hocalarının sorularına benzer sorular bulunca kitapta farkına vardım zaten konunun ne olduğunu. Sonra sınav geldi 69 aldım. Benimle dalga geçen arkadaşlarımın hepsi zortladı 30-40. Şaşırıyor tabi orsbu cocuklari bu nasil yapti diye. Sonra arkadaşlarım ulan çocuk teneffüste bile kitap çözüyordu normal yapması dediler falan desteklediler. Benim moral tavan zaten polat alemdar gibi geziyorum. O günden sonra anladım işte nasıl kendim başarılı olabileceğimi.

Sonuç olarak sana önerilerim:
• Çözümlü bi test kitabı al,
• Çözümünü dinlediğin halde anlamazsan işaretle soruyu 5 kadar biriktir, hocana çözdür tenefüste ya da çözen hocaları bulup git yanlarına. Hatta arkadaşlarına sor matı iyi olan varsa iyi anlatıyor bazı pezevenkler.
• Yanlışlarının hepsini anlamaya zorlama kendini anlamıyorsan bırak devam et. O konuyu bir iki kitaptan daha çözdükçe, bir ay sonra o sorular hiçbir şey gibi gelecek.
• Kitap sarmadıysa arkadaşlarından öneri al. Ben 9da esen, eis gibi yayınlar çözüyordum. Kolay-ortadır. Ama 8 isen farklı yayınlar var şimdi. Git işler kitabevine bak raflara bilindik çok satan kolay-orta düzey bişey iste.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı