Matematikten 10 almak

Ben matamatikten 3 senedir, toplam 12 sınavda, 20'den düşük aldım. biraz kızıyolar ama eğer onlara sınıftaki herkesin düşük aldığını kanıtlarsan dayak yemekten kurtulabilirsin bence.
Sınıf ortalamasi 25

YouTube'da güzel konu anlatım kanalları var, özel derse durumun yoksa. Tek başına ne özel ders ne de başka bir şey işe yarar ama. Kendi çalışma planın olmalı. 12 değilsen günde en azından 2 3 saat çalışma hem 12. sınıf için alışkanlık kazandırır, hem de derslerini daha iyi anlamaya başlarsın. Şimdiden başarılar dilerim.

Yapmaya çalışıyorum ama olmuyor taktik verirsen iyi olur.

Tüm sayısal derslerden kalıp tüm sözel derslerden geçen birisi olarak bir sorun göremedim hocam 2.sınavlarda olmadı 2.dönemde hiç bilmediniz seneye toparlarsınız.
Fiziktende 17 almisim

Kaça gidiyorsun kardeşim? Bir de okulun mesleki okul mu, Anadolu mu, fen mi?

Anadolu lisesi 10.sınıf.

Düzeltirsin. Ailene de daha çok çalışacağını söylersin.
Lise not ortalamasının üniversite sınavına ek puan olarak katkı sağlaması dışında bir numarası yok. O etkisi olmasaydı düzeltmene bile gerek yok derdim.
Takmayın kafanıza böyle şeyleri. İyi bir kariyer istiyorsanız biraz takmanız gerek tabii lakin dünyanın da sonu değil.
Üniversite sınavında lise not ortalaması değer bakımından 10 üzerinden 3 bilemedin 4'dür. Önemli ama çok da önemli değil.

Kral çok üzülüyorum annem benden daha çok üzülecek ondan korkuyorum.

Allah bereket versin, şükretmeyi bilene fazla bile. Şaka bi' yana geçmen için 90 alman lazım sözlünü sınava göre verirse.

Yapmaya çalışıyorum ama olmuyor taktik verirsen iyi olur.

Birden 2 3 saat herkesi zorlar.

Küçük adımlarla başla.
25 30 dakika çalış, 10 dakika mola ver. Anlamadığın konunun üzerine git. Konu videoları izle ve soru çözümü yap. Molanda öyle kendini kaptırıp zamanı öldüreceğin şeylerle geçmesin. Müzik dinle, sosyal medyada dolaş. Toplam 2 saat çalışınca yarım saat mola ver. Baktın zevk alıyosun mola verme. Sonra tekrar başla bir saat daha böyle çalış.

İlk bir iki hafta 5 6 günü böyle geçir. Elinden geldiğince molada fazla zaman harcama ve bir rutine oturtmaya çalış. Alışmaya başladıkça çalışma süreni 25 30 dakikadan 45 60 dakikaya çıkartmaya çalış.

Böyle okuduğunda belki gözüne çok görünebilir. Ama akşamları 7den 10a kadar yapacağın bir iş. Şimdiden alışırsan 12'de de üniversitede de çalışma anlamında rahat olursun.

Kötü not aldığınız zamanlar da illaki olacak. Bunu bir şekilde diyebilmeniz gerek ve tabii ki ikinci sınavda da kaytarmadan, elinizden geldiğince günlük ders çalışmanızı yapın. İkinci sınavda düzeltebileceğinizi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı