Matematikten düşük aldım

Yahu kardeşim böyle düşünüyosun da. Her insanın başarısız olduğu dönemler oluyor. Tek sende öyle değil ki. Salak felan da değilsin merak etme. Ya o konuyu hocan iyi anlatamamıştır ya da sen tam olarak kendini verip çalışamamışsındır. Eğer sakin bir kafayla kafaya takmadan rahat rahat çalışırsan vallahi diyorum bak anlamaya başlarsın.
Peki aileme nasıl açıklamalıyım bu durumu?

Peki aileme nasıl açıklamalıyım bu durumu?

Baban senin çalıştığını görse yeter sanırsam. Eğer öyle anlamazsa, yanına git ve sakince durumu anlat. "baba çok emek verdim ama başaramadım, ama daha iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğim" gibi şeyler söylersen baban anlayışlı birisiyse anlar zaten.

Baban senin çalıştığını görse yeter sanırsam. Eğer öyle anlamazsa, yanına git ve sakince durumu anlat. "baba çok emek verdim ama başaramadım, ama daha iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğim" gibi şeyler söylersen baban anlayışlı birisiyse anlar zaten.
Çalıştığımı görmüştü birkaç sefer fakat şöyle bir şey var. Ben babama daha önceki sınav sonrası iyi not alacağıma söz vermiştim.

Merhabalar arkadaşlar. 9. sınıftayım ve ortaokuldan itibaren matematiği yapamıyorum. Daha doğrusu yapamıyorum da sevmiyorum da. Neyse işte 1. dönem 1. yazılıdan 45 almıştım, 2.yazılıdan da 20. bu sınavlara çok çalışmamıştım çünkü. Sonra hatamı anlayıp sınava haftalar öncesinden çalışmaya başladım. Rehber matematikten bayağı notlar alıp kendime defter yaptım. Tabii bununla yetinmeyip soru da çözdüm. Kısacası çok çalıştım. Matematik hocası, sınavda ağırlıklı olarak problemlerin olacağını söylemişti. Ve bilin bakalım ne oldu? Sadece 3 soru problemler çıktı. Halbuki o kadar çalışmıştım problemlere. Notlar e-Okul'a girilmiş, 16 almışım. Ben şimdi ailemin yüzüne nasıl bakacağım? Aldığım notu görünce bir baltaya sap olamadığımı düşünüyorum sürekli. Çalışsam da daha dibe batıyorum. Bir de benim sistem hayallerim vardı. Yazın karneyi iyi getirip babamı sistem aldırmaya ikna edecektim. Şimdi o da gitti. Bir tavsiye verin dostlar...
Nasıl bu kadar düşük alabildiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı