Maveriks usb olmadan başlama sorunu

Cumhur Yıldız

Hectopat
Öncelikle merhaba. Bu konuya ilişkin başka bir arkadaşımın konusu altında cevap almayı denedim, ancak görünmedi sanırım. Uygun görürseniz buradan sorunumu paylaşmak istiyorum.

Daha önce iatkos ml3'u ile yüklemiş olduğum 10.8.5 kurulu olan bilgisayarım clover ile boot oluyor ve sorunsuzca kullanıyordum. Ancak Recep bey'in videosunu izleyerek maveriks kurulumu denedim.

Öncelikle şu aşamalarla bir kurulum gerçekleştirdim. App store'dan indirdiğim maveriks yazılımını unibeast ile sorunsuzca usb'ye yazdırıp maveriks işletim sistemini kurdum ve hemen ardından videoda ki iki programı aynı izlenceler ile kurarak clover configurator ile usb mount'u yapmak istedim.

Fakat videoda ki mount sırasında çıkan iki seçenek şifre girdikten sonra bende çıkmadı ve direk olarak herhangi bir klasörü açtığımızda sol altta gözüken yerde efi diskini oluşturdu. Ancak Usb'yi hiç bir şekilde mount edecek bir seçenek çıkmadı ve cloverı yükleme esnasında aldığım bir hata vardı.

"I can't find a config file. Do you want mount EFI partition?" şeklinde bir şey. Sorun bununla mı ilgili tam bilmiyorum.

Chimera ve chmelon ile de denemiş olsam da biosta hiç bir şekilde usb olmadan başlama yapamadım. Eskiden bios ayarlarında clover seçeneğini seçip bu işlem gerçekleşiyordu.

Ancak şimdi herhangi bir seçenek olmadığı gibi sadece usb ile başlatabiliyorum. Neyse çok uzattım sanırım. Anakartım ga z77 ds3h. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı