Çözüldü Mavi ekran hatası, "video TDR failure"

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

359107

Hectopat
Makaleler
1
Bilgisayar normal çalışıyor kapatıyorum bir süre oyalaniyorum sonra açmaya çalıştığında mavi ekran veriyor. Video TDR failure diyor, sonra donuyor düğmeden kapatıp açıyorum falan bazenleri Windows logosu gelince donuyor bazenleri oyunlara girerken mavi elran veriyor vb. bir sürü şey var format atmayı denedim, USB'den kurulum yaptım.

CCleaner ile temizledim ama hâlâ mavi ekranlar devam ediyor. En son Roblox Studio ile oyun yaparken mouse ucu sanki bir şey yukleniyormus gibi mavi mavi dönüyor, bir süre öyle işlerimi hallettim sonra bir anda dondu sıcaklıklar da normal OC'da yapmadım. Bazenleri açılırken ESC'ye basıyorum sonra Windows'un kurulu olduğu SSD'yi seçiyorum ve normalce açılıyor. Bilgisayar da orijinal Windows var sürüm 2004 Defender virüs bulamadı, birkaç ay önce ekran kartı bozuldu servise gönderdim tamir edemediler, yenisini verdiler, taktık sonra fanı değiştirdim ve anakart yandı, birkaç gün açılmadı. Diğer kasadaki anakarti kullandım güç kaynağı yeterli ancak hep mavi ekran veriyor. Nadiren normal açılıyor bazenleri normal açılıyor saat yazıyor ama arka plan mavi oluyor ve donuyor, sanki yazarken hayallere dalmışım ve fazla uzun olmuş.

Çözüm
Ne demek olduğunu bilmiyorsanız yapmamışsınızdır zaten

Artık online alışverişte aldığınız sitedeki yorumlara bakmak tarih oldu. Adam klavye alıyor, sisteme takıp çalışınca "Mükemmel ürün, herkese tavsiye ederim." diye yorum yazıyor. Böyle bir şey almadan önce burada konu açın, biz yardımcı olalım. Büyük ihtimalle kartın kalitesizliğinden ötürü oluyor.

İade edebiliyorsanız edin, değişim kabul etmeyin. Ama kesinlikle ekran kartını değiştirin. Sistemdeki diğer parçalar (mesela anakart) da Turbox ise işiniz zor, komple değiştirmeniz iyi olur.
Eğer bu klasör boş görünüyorsa CCleaner temizlemiştir, CCleaner'ı kaldırın. Yeni mavi ekran aldığınız zaman atarsınız dosyaları.

Geçici olarak yazım kuralları yüzünden ban yedim özür dilerim cevap gecligi için.konumuza dönecek olursak CCleaner en az 10 tane dosyayı silmiş ama 5 tane daha dosya var ancak artık mavi ekran vermiyor Windows logosu geliyor altında yükleniyor işareti dönüyor ve donuyor yaklaşık 5 kez denedim ne yaptıysam olmadı eski dosyalar: Mavi Ekran.rar

Sistem hiç mi açılmıyor?

Sorun ekran kartınızda görünüyor. Eğer sistem hiç açılmıyorsa ekran kartınızı çıkarın ve sistemi onboard bir şekilde başlatın.

Eğer sistem açılıyorsa ekran kartınızın sürücülerini DDU ile kaldırıp güncelleyin.
Ve yine sistem açılıyorsa Vanguard'ı kaldırın.

Masaüstünü göremiyorum ama denerim ekran kartını çıkarmayı
Edit:En son normal bir şekilde kasmadan CS go oynarken dondu kapattım ve birdaha açılmadı
Garantiye göndermeden önce ekran kartı [Çözüldü] GT 730 ekran kareleniyor - Technopat Sosyal
Ayrıca böyle oldu kasayı ve anakarti değiştirdim Turbox bilgisayar açılmıyor - Technopat Sosyal

Son düzenleme:
Son durum nedir, onboard şekilde açarken sorun oluyor mu? Olmuyorsa sorun ekran kartındadır, UV gibi bir işlem yapmış mıydınız karta? Eğer yapmadıysanız ve sürücü güncellemesi de sorunu çözmezse kartta sorun vardır.

Konularınızdan birisinden Turbox marka bir ekran kartı kullandığınızı gördüm. Böyle saçma bir markanın ürününde sorun yaşamanız normal. Bu kartı size kim verdi/sattı? Bir daha gitmeyin oraya ve kartınızı düzgün bir kartla değiştirin.

Şuan çok müsait olmadığım için denemedim ben çok bilgili değilim yorumlar çok iyiydi fiyatta iyidi ben aldım bide UV ne demek ne bilmiyorum bu cahilligim için kusura bakmayın
Edit: ekran kartı sürücüsünü Nvidia sitesinden indirdim cihaz algılanamadi diyor sildim tekrar denedim driver booster ve driver talent ile denedim aygıt yöneticisi ile denedim ama maalesef şuan guncelliyemedim

Ne demek olduğunu bilmiyorsanız yapmamışsınızdır zaten

Artık online alışverişte aldığınız sitedeki yorumlara bakmak tarih oldu. Adam klavye alıyor, sisteme takıp çalışınca "Mükemmel ürün, herkese tavsiye ederim." diye yorum yazıyor. Böyle bir şey almadan önce burada konu açın, biz yardımcı olalım. Büyük ihtimalle kartın kalitesizliğinden ötürü oluyor.

İade edebiliyorsanız edin, değişim kabul etmeyin. Ama kesinlikle ekran kartını değiştirin. Sistemdeki diğer parçalar (mesela anakart) da Turbox ise işiniz zor, komple değiştirmeniz iyi olur.

Çözüm
Çok teşekkürler diğer parçalar turbox değil 10 yıldır çalışıyor bundan sonra parça almadan kesinlikle burda konu açıcam bide itopya PC toplama iyimidir (parçaları iyi secersek)

Parçaları iyi seçtiğiniz sürece hepsi iyidir. Ama İtopya, ürünleri fazla pahalıya satıyor. Sinerji'den toplayabilirsiniz mesela. Burada onun için konu açabilirsiniz, sistem toplama konusunda çok bilgili arkadaşlar var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…