Mavi ekran hatası

Makaleler
22
Daha fazla  
Merhabalar. Geçen sefer (1 ay öncesinde) mavi ekran alıyordum. Arkadaşlar yardımcı oldular ve BIOS ve GPU driverini güncellememi istediler. Ben de DDU'yla driverı sildim driverı güncelledim BIOS'u güncelledim. 2 gün öncesine kadar sorun yoktu fakat driver güncellemesi mevcut olduğu bildirimi geldi. Ben de internetimde sorun var diye güncellemedim. İşin özü o bildirimden sonra art arda 3 gün mavi ekran yedim.
Aşağıda minidump linkleri bırakıyorum.

101420-37531-01.dmp, 101520-34578-01.dmp

Ve baktığım kadar hepsi aynı hatadan olmuş. Video Managment Interrupt hatası galiba. Artık bilerek mavi ekran verdiğini düşünmeye başlıyorum.

1- Qualcom Atheros'a ait sürücüyü kaldırın ve güncel sürümünü yükleyin.
2- Samsung telefonunuza ait olan tüm yazılımı ve sürücülerini kaldırın.
3- Komut istemi CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.

Acer Aspire A315-55G cihazınız için tüm sürücülerinizin yüklü olduğundan emin olun.

Ayrıca üretici sayfanızda ekran kartınızın VBIOS'u ile alakalı bir güncelleme yayınlanmış, yapmadıysanız bunu da yapın sorununu çözebilir. Aldığınız mavi ekran hataları Direct X ve Ekran kartı sürücünüz ile alakalı görünüyor.

Update Nvidia N17S-G5 VBIOS to 86.07.91.00.0D

Windows 10 sürümünde Direct X yüklü ve update aracılığıyla geliyor ancak şu attığımı bir deneyin. Direct X Web Installer. Daha sonra ise DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp doğrulanmış bir sürüm yükleyin. Yukarıda yazdıklarımı yaptıktan sonra hala hata almaya devam ediyorsanız yeni oluşan güncel dosyaları paylaşın onlara da bakalım.

*: Tüm bu işlemleri yaparken dikkatli olun özellikle VBIOS güncellemesi sırasında. Cihazınızın belirttiğim cihaz olduğundan vs. emin olarak işlem yapın. Bazen debugger programları yanlış sonuç verebiliyor.

Son düzenleme:
3 tane dosyaya ben bakıyorum siz bakmıyorsunuz. 3 tane dosya için WinRAR ile paylaşacak tabi. 3 tane sekme açmak zorunda mıyız biz dump dosyalarını yüklerken. Zaten dosyalara bakmak için yüklememiz gerekiyor özel güçlerle yüklenmediği için. 3 tane dosyaya baktığım için ölmeyeceğim. 12 tane dump dosyasına teker teker bakmışlığım var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı