Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

eciveci

Femtopat
Katılım
20 Aralık 2020
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar.
Yeni topladığım PC'de geçen hafta ilk defa mavi ekran hatası aldım ardından dün bir daha aldım YouTube izlerken. RAM testi (Memtest86) ve SSD testi HD Tune Pro 5.75 test yaptım ikisinde de bir hata bulamadım. Bunun sebebi nedir ve ne yapmamı önerirsiniz acaba? 12'sinde PC'de yaptığım tek değişiklik kulaklık ve yeni mouse almıştım bunlara bağlı olabilceğini sanmıyorum ama genede paylaşayım. Ardından 3 4 saat oyun oynadım ve herhangi bir hata vermedi PC şu an bu konuyu açmadan önce SSD testlerini yaptım ortalama 2 3 saattir PC deyim henüz bir mavi ekran almadım.
 
Yeniden mavi ekran aldım IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL böyle yazdı mavi ekranda dün gece Win bellek tarayıcısıyla extended mode da tarama yaptım RAM'leri bir sorun bulamadı RAM'leri ve SSD çıkarınca MB'den şüphelenmeye başladım acaba 4 fanı tek girişe bağladığım ve rgb leri içinde çıkan sata dönüştürücü ile psu ya bağlamam buna sebeb olabilir mi ya da RAM'ler 3201 Hz'de çalışıyor XMP'de CPU desteği 3200'e kadar 3000 çeksem RAM'leri verim alabilir miyim acaba bir diğer olasılık ise gpu ama oyunda bana bir sıkıntı çıkarmadı ayrıca sıfır aldım o yüzden gpu kaynaklı olma olasılığı düşük diye düşünüyorum driver güncellemeleri derseniz gpu driveri silip yeniden yükledim ama başka ne driveri yüklemem gerekiyor acaba ?
 
Selamlar XMP kapattığımdan beri bsod almıyorum ama RAM'ler 2666HZ'de çalışıyor RAM'leri efektif kullanmak için ne gibi bir yol izlemeliyim acaba testlerde bir sıkıntıları yok görünüyordu yani geri göndersem bile gelecek RAM'de aynı hatayı yaşarım diye korkuyorum eğer bsod XMP'den dolayı kaynaklanıyorsa bunu nasıl çözebilirim?
 
RAM'leri daha verimli kullanmak için dikkatli bir şekilde overclock yapabilirsin diyeceğim. Ama ben overclock yapmayı bilmiyorum. Overclocku dikkatli şekilde yapın.

Ama rehber konusu var paylaşayım.
 
Selamlar iyi geceler minidump dosyalarımı gene biriktirdim yardımcı olabilirseniz sevinirim. Daha önce de dediğim gibi RAM'lerde ve SSD de sıkıntı yok görünüyordu ama kaynağını bulamamıştık. Durum stabil 2 güne bir garanti bir BSoD ile karşılaşıyorum teşekkürler şimdiden.
 
BattlEye kaldırın.
Vanguard kaldırın.
Logitech yazılımlarını kaldırın.
RAM belleklere XMP kapalı şekilde test uygulayın, RAM bellekler muhtemelen arızalı.
Yine RAM ile alakalı bir hata var.
Ayrıca RAM belleğe OC yapmayı bırakın, verim alacağım diye hem RAM bellekleri hem de bilgisayrınızı bitiriyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Aynı işlemci bende de vardı. Ve birebir aynı sorunlar. Saatlerce oyun oyna sorun yok. Fakat bilgisayar boştayken, video izlerken ve indirme yaparken mavi ekran hatası alıyordum. Uzun uğraşlar sonucu işlemcinin kronik arızalı olduğunu öğrendim. Ben olsam işlemciyi vakit kaybetmeden iadeye gönderirim.
 
Aynı işlemci bende de vardı. Ve birebir aynı sorunlar. Saatlerce oyun oyna sorun yok. Fakat bilgisayar boştayken, video izlerken ve indirme yaparken mavi ekran hatası alıyordum. Uzun uğraşlar sonucu işlemcinin kronik arızalı olduğunu öğrendim. Ben olsam işlemciyi vakit kaybetmeden iadeye gönderirim.
Hocam sorun işlemci kaynaklı olsa söylerdik. Her böyle konunun altına gelip bu işlemci kronik arızalı gönderin iadeye diye yazmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı