Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

mehmettv

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2019
Mesajlar
20
RAM
GSkill RipjawsV 8gb 3600MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
SanDisk SSD PLUS 240GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GT 730
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600
Yeni satın aldığım bilgisayara format attım, tüm Windows Update güncellemelerini yaptım ve ekran kartı driverini sitesinden sorunsuz bir şekilde yükledim. Knight Online oyunu oynarken 20-30 dk bazen 1-2 saat sonra mavi ekran veriyor ve yeniden başlıyor. Minidum dosyasını paylaştım. Sorun nerede olabilir sizce? Şimdiden yardımcı olanlara çok teşekkür ederim.

Minidump
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle amatörüm ancak yardımcı olursam mutlu da olurum.
Amatör olarak anladığım kadarıyla oyunun anti-cheat yazılımının sürücüsü güncel olmadığından dolayı bu sorunu yaşadığınızı düşünüyorum. Minidump dosyalarını incelerken gördüğüm bir satır bunu düşünmeme sebep oldu. İlgili sürücü "xhunter1.sys". XINCODE3

Windows Defender ayarlarından "Cihaz Güvenliği" kısmında "Çekirdek Yalıtım" adı altında "Bellek bütünlüğü" adlı ayarı kapatıp giriş yapmayı bir dener misiniz?

Muhtemelen sürücü SHA1 algoritması ile imzalanmış ya da WHQL imzası bulunmuyor, bu yüzden Windows 11 de gelen yeni güvenlik tedbirleri yüklenmesini engelliyor. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok sistemi yapanın güncellemesi gerekir.

Yukarıda paylaştığım alıntıda @257106 adlı kullanıcı sorunun kaynağını bu şekilde tanımlamış.
 
Son düzenleme:
Birkaç şey denedim ve şuan için sorun yok gibi, yarın devam ederse konunun altına yazıcam. Yaptığım şey Ramlerin frekansını 3600 yapmıştım biostan onu normale çevirdim 2133 de çalışıyor şuan ve Biosu'nu güncelledim. Oyunu silip tekrar kurdum. 3-4 saattir mavi ekran sorunu yaşamadım. Umarım çözülür, eğer çözülmesse yarın memtes86 testini paylaşıcam ve Windows Defender ayarlarını dediğiniz gibi yapıp deniyicem.
Merhabalar, öncelikle MemTest86 ile test yapabilir misiniz?
Ram'inizden şüphleniyorum.
 
Son düzenleme:
2133 yapınca sorun çözüldü merak edip XMP açtım 3333 de çalışıyor şu an ve hala mavi ekran yok. Ama 3600 de 1-2 saat içerisinde mavi ekran veriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı