Rehber Nostaljik Oyun incelemesi/önerisi

Herkese selam arkadaşlar, hepinize iyi günler dilerim.

Bugün sizlerle, çocuk yaşta hemen hemen hepimizin oynadığı oyunları kendi gözlemim ve yorumumla paylaşacağım. Umuyorum beğenirsiniz.


-Mount & Blade: Warband
Web ve mobil oyunlar haricindeki ilk oynadığım oyunlardan biri. Diğer oyunlar arasında benim için çok özel bir yeri olan bu efsanevi oyun, şu an bile oynadığımda hem grafikleriyle hem de oynanışıyla bana zevk veriyor. Oyunun konusunu bilmeyenler için aşağıda paylaşıyorum.

Mount & Blade: Warband PC ürününü satın al | Xbox


Oyun hem tek oyunculu hem de çok oyunculu oynanabilen bir Orta Çağ rol yapma oyunudur. Oyunun tek kişilik halinde oyuncu, altı krallığa bölünmüş Kalradya isimli kurgusal kıtadadır. Krallıklar şöyledir: Svadya krallığı, Veagir krallığı, Sarranid krallığı, Kergit krallığı, Rodok krallığı ve Nord krallığı. Her krallığın amacı Kalradya'yı eskisi gibi tek bir krallık haline getirmektir. Oyuncu da tam bu noktada isterse bu krallıklar arasından dilediğine katılıp seferlerde lord olarak görev alabilir, krallıkların varislerine katılarak krallıkta iç savaş çıkarabilir, Kalradya'nın tek hâkimi olabilmek için kendi krallığını kurabilir ya da sadece bir paralı asker, şehirden şehre dolaşıp para kazanan bir tüccar veya kervanları yağmalayan bir haydut olabilir.

Oyuna puanım: 10/10

-Counter-Strike (1.6 sürümü)

Bu efsanevi oyun, yine ilk oynadığım oyunlardan biriydi ve aynı zamanda ilk oynadığım shooter türündeki oyun oldu. Oyunda genellikle kuzenimle Iceworld haritasında VS atar, JailBreak, Bhop gibi maplere girer, aynı zamanda awp_katkat veya awp_india gibi haritalarda diğer oyuncularla kapışırdık. Bu oyun, Warband gibi benim için özel bir yere sahiptir. Oyunun konusunu aşağıya bırakıyorum.

Counter Strike 1.6 Cover art Photographic Print for Sale by SyanArt |  Redbubble

Counter-Strike, Valve tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı oyunudur. Başlangıçta, 1999'da Minh "Gooseman" Le ve Jess Cliffe tarafından, Le ve Cliffe işe alınmadan ve oyunun fikir hakkı edinilmeden önce bir Half-Life modifikasyonu olarak geliştirilmiş ve yayınlanmıştır.

Oyuna puanım: 10/10

-Grand Theft Auto: San Andreas

Küçük yaşta oynadığım ve bitiremediğim ikinci GTA oyunu oldu (ilk GTA oyunum GTA 3'tü). Hikayesi ve atmosferiyle beni tatmin eden GTA serisinin en sevilen oyunlarından biri. Bu oyunda az "BAGUVIX" yazıp katliam yapmadık. Oyunun konusunu aşağıya bıraktım.
GTA San Andreas 2022 Hileleri! En çok kullanılan GTA SA Ölümsüzlük, Para,  Silah Hileleri ve Şifreleri - Yaşam Haberleri

Carl Johnson namı değer CJ, Los Santos'da dört kardeşi ve annesi ile kendi çapında bir hayat sürmektedir. Abisi Sweet, Grove Street Families çetesinin lideridir. Çete, düşmanları Ballas ve Los Santos Vagos çeteleri ile sürekli çatışma halindedir. Bu olaylar çerçevesinde Carl'ın diğer kardeşi Brian ölür.

Oyuna puanım: 8/10

-Left 4 Dead 2

Oyunu ilk kez abim ve arkadaşları oynarken görmüştüm; onlar birinci oyununu oynuyordu, ben ise arkadaşlarımla ikinci oyununu oynadım ve online olarak oynadığım ilk oyunlardan biriydi. Oyunun grafikleri, oynanışı, atmosferi ve zombi konsepti benim çok hoşuma gitmişti. Oyunun konusunu aşağıya bırakıyorum.
Left 4 Dead 2 Poster Çeşitleri – Postergg

Valve tarafından geliştirilmiş Left 4 Dead 2: en fazla dört oyuncunun zombi sürülerine ve dehşet verici mutantlara karşı dillere destan bir hayatta kalma savaşı verdiği bilgisayar ve Xbox 360'ta oynanabilen eşli aksiyon korku oyunudur.
Oyuna puanım: 9/10


-Battlefield 4
Bu oyun, listedeki diğer oyunlara göre grafik ve oynanış açısından daha üstün ve biraz daha yeni bir oyun, fakat çıktığı yıla göre efsane bir oyun olduğunu düşünüyorum. Battlefield serisinin en sevdiğim oyunudur ve oyunun hikayesi ve konusu aşağıda yer almaktadır.
Battlefield 4™ Steam'de İndirimli, 48% OFF | cometlog.com

Battlefield 4, bir birinci şahıs nişancı video oyunudur ve İsveç’teki EA Digital Illusions CE (DICE) tarafından yapılıp Electronic Arts(EA) tarafından yayımlanmıştır.
Oyunumuzda Battlefield 3'deki olayların altı yıl sonrasında, Takım Lideri Dunn, Çavuş Recker, İrlandalı ve Pac'den oluşan Amerikan özel birliği Tombstone ile görevler yapıyoruz.

Oyuna puanım: 8/10


-Need for Speed: Underground 2
Birçok kişi tarafından serinin en iyi oyunu olarak kabul edilen, en nostaljik araba oyunu deyince akla ilk gelen isimlerden biri. Oynamaktan büyük keyif aldığım yarışlarda kazandığım paralarla kendi arabalarımı modifiye edip haritada bol bol drift attığım efsanevi bir araba oyunu.
Need For Speed Underground 2 İndir - Ücretsiz Oyun İndir ve Oyna! - Tamindir


Oyuna puanım: 8.5/10


Umarım yaptığım incelemeleri beğenmişsinizdir, özellikle kendi oynadığım ve beğendiğim güzel oyunları listelemeye çalıştım. Tabii ki sizin de katılmadığınız yerler olabilir. Eğer öyleyse, aşağıda belirtmeyi ve yorumlamayı unutmayın. İyi günler!
 
Elbette kişisel görüş hocam. Ciddi yazmadım zaten mesajı. 😅

Onu anladım🙂 fakat SA cidden sizin için 10/10'mu sizce.

Vice City daha çok hoşuma gidiyor yakın zamanda eklemeyi düşünüyorum.
 
Onu anladım🙂 fakat SA cidden sizin için 10/10'mu sizce.
Ben biraz duygusal bakıyorum. Şahsen küçüklüğümün oyunu ve en uzun süre oynadığım oyun. Bir de genel anlamada cidden beğendiğim çok eğlendiğim oyun. Şahsen benim için tam puan alıyor. 😄

Vice City daha çok hoşuma gidiyor yakın zamanda eklemeyi düşünüyorum.
O sahil şeridi bambaşka o atmosfer hiçbir SA şehrinde yok. Ama oynanış olarak ve bende bıraktığı etki çok iyi olmadı genel anlamda.
 
Ben biraz duygusal bakıyorum. Şahsen küçüklüğümün oyunu ve en uzun süre oynadığım oyun. Bir de genel anlamada cidden beğendiğim çok eğlendiğim oyun. Şahsen benim için tam puan alıyor. 😄

Listedeki diğer oyunlarla aranız nasıl.

O sahil şeridi bambaşka o atmosfer hiçbir sa şehrinde yok. Ama oynanış olarak ve bende bıraktığı etki çok iyi olmadı genel anlamda.

Oynanış ve grafik olarak GTA 4 iyidir bence yine nostalji kategorisine girer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı