Mavi ekran "machine_check_exception" ve "clock_watchdog_timeout"

KurtColani

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 8.1 kurup W10'a güncelledim. 1. günün sonunda ne yazık ki mavi ekran hataları almaya başladım "machine_check_exception" ve "clock_watchdog_timeout" gibi. Ben de hazır fazla kişiselleştirmemişim bir daha format atıyım dedim ancak Windows kurulum ekranına bile gelirken donup mavi ekrana atıyor. HDD'yi başka bir bilgisayarda biçimlendirdim gelip tekrar taktım ama yine sonuç aynı. Herhangi bir sistem yüklü olmamasına ragmen mavi ekran almam doğal mı? Bu arada anakartın BIOS'una erişebiliyorum, anakartla ilgili herhangi bir sorunum yok daha çok işlemciden şüpheleniyorum. XMP ve Hyper Threading özelliklerine kapattım hiçbir donanımda şu an overclock yok. RAM'leri de tek olarak farklı slotlarda denedim montajı ve güç baglantılarını kontrol ettim ne yazık ki hiçbirinden sonuç alamadım. Ne yapabilirim? Başka önerilerinize açıgım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerim BIOS'u varsayılan ayarlarına almanız. Eğer bundan sonra tekrar boot etmezse yükleme medyanızı tekrar oluşturmayı deneyebilirsiniz. Eğer yine de boot etmiyorsa yükleme medyanızda yada yükleme medyasını oluşturduğunuz imajda sorun olabilir, farklı bir imajla tekrar denemenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı