Çözüldü Mavi Ekran Memory Management Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustafabildik13

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemimde anakart işlemci yükseltmesi sonrası sürekli mavi ekran almaya başladım. Bilgisayarımı kullanamaz durumdayım. RAM'lerim Memtest86’da temiz çıktı. HDD ve SSD HD Tune testinde temiz çıktı. BIOS güncel. Sorun nedir? Minidump dosyasını ekledim, lütfen yardım edin.

Çözüm
RAM'lerimi Memtest86 ile, disklerimi HDTune ile test ettiğimde hatasız çıkmıştı. Tüm işlemleri denedikten sonra, yeni satın aldığım işlemci ve anakartı servislerine gönderdim. Anakart problemsiz olarak geri döndü, işlemci problemsiz olmasına rağmen, değişimi sağlanmış olarak geri döndü. Tekrar denediğimde sorunum hala devam ediyordu. Daha sonra sorunun RAM kaynaklı olduğuna karar verdim. RAM'lerimi sattım ve yeni RAM satın aldım. Sorunum çözüldü. RAM'lerim sorunsuz olmasına rağmen, sanırım yeni nesil anakartlarda eski nesil RAM'lerin desteği bulunmuyor. Hala anlayamamış olmama rağmen sorundan kurtuldum. Bu tarz sorun yaşarsanız diye bu mesajı bırakıyorum. Sorun yüksek ihtimal RAM'lerde çıkıyor.
Sıfır aldıysanız niye şüpheneleceksiniz? Eskileri neydi model marka?

Parçaların garantisi yok mu? Kendi servisine göndereceksiniz. Anakartın servisine gönderin kasanızı sıfırsa.

Sıfır aldım ama sıfır bile sorunlu çıkabiliyor diye. Eski işlemcim Intel i5 6400 ve MSI H170 Gaming M3 anakarttı. Garantileri var evet, garantiye kasayı götürebilirmiyim?

Garantileri var evet, garantiye kasayı götürebilirmiyim?
Servis ile görüşün oluşan sorunları bildirin söylerler size.
Sıfır aldım ama sıfır bile sorunlu çıkabiliyor diye. Eski işlemcim Intel i5 6400 ve MSI H170 Gaming M3 anakarttı.
Sıfır ise işte servis var bunları düşünmeye bile gerek yok gönderin kontrol etsinler. Eski sistem intel olduğundna RAM'ler ona uygun şekilde uyum sağlıyordu AMD ile uyumu yok gözükyor anlaşılan ama servis de bir kontrol etsin.

Çift kanal ram ile AIDA64 testi bitirebildim. Bir bakabilir misiniz?
RAM testinde memtesti yaptırıyoruz. Uyumsuzluk sorununu benchmarkla tespit edemezsin.
Yine kafanıza göre davranıp saçma bir yerden sürücü indirmiş yüklemişsiniz. Bu gidişle zaten yardımı kesmek durumunda kalacağım. Format tekrar gerekir ama bıktım artık bu şekilde devam edeceği için demiyorum. Doğru olan alttakini yüklemen lazımdı yüklesen de şimdi düzeleceği kesinliği kalmadı.

Son düzenleme:
RAM testinde memtesti yaptırıyoruz. Uyumsuzluk sorununu benchmarkla tespit edemezsin.
Yine kafanıza göre davranıp saçma bir yerden sürücü indirmiş yüklemişsiniz. Bu gidişle zaten yardımı kesmek durumunda kalacağım. Format tekrar gerekir ama bıktım artık bu şekilde devam edeceği için demiyorum. Doğru olan alttakini yüklemen lazımdı yüklesen de şimdi düzeleceği kesinliği kalmadı.
AMD RX480 ekran kartımın driverını AMD sitesinden (TAVSİYE EDİLEN SÜRÜMÜ) indirerek kurdum. Son testten sonra hiçbir driverı kurmadım. Diğer driverlar için en başta Driver Identifier kullandım ve siz söyledikten sonra gerekirse format atabileceğimi söyledim. Söyledikleriniz dışında herhangi saçma sapan bir şey de yapmadım. Yardımcı olacaksınız diye umutla her adımı yapmaya çalışıyorum. Fakat gördüğüm kadarıyla siz beni azarlıyorsunuz. Hiçbir şeyden anlamayan biri değilim, sadece hiç görmediğim bir hatayla karşılaştım ve siz deneyimlisiniz diye yardımınızı bekliyorum. Birçok cevap verdiniz, bunlar için çok teşekkür ederim, sizi bıktırmak değildi amacım.

74784848.jpg

Bu sizin raporunuzun bir kısmı Chipset indirmişsiniz, benim dediğim haricinde indirmediğini söylüyorsunuz?

Eki Görüntüle 553288
Bu sizin raporunuzun bir kısmı Chipset indirmişsiniz, benim dediğim haricinde indirmediğini söylüyorsunuz?
Evet hala aynı şeyi söylüyorum, sizinle konuştuktan sonra hiçbir şey yapmadım ekstra. Dün sizinle konuşma saatimizde bunu Driver Identifier ile indirip kurduğumu ve gerekirse tekrar format atabileceğimi size söylemiştim. İlk mesaj görüntüsünü yüklüyorum, siz de attığınız görüntüdeki yükleme tarihine bakabilirsiniz.
68D15613-37E4-46A3-8F27-565A3B290628.jpeg

bunu Driver Identifier ile indirip kurduğumu ve gerekirse tekrar format atabileceğimi size söylemiştim.
Kurduğunu söyledin işte oradan indirip indirmediğini belirtmediğin için format demedim. Temiz 1909 imajıyla format atıp verdiğim Chipset sürücüyü kurun. Donanımları da önceki dediğim şekilde kontrol edip doğru yerelere RAM takılı şekilde formata geçin. Bu şekilde hala düzelmezse diye de önceki dediğim servisine başvurursunuz.

RAM'lerimi Memtest86 ile, disklerimi HDTune ile test ettiğimde hatasız çıkmıştı. Tüm işlemleri denedikten sonra, yeni satın aldığım işlemci ve anakartı servislerine gönderdim. Anakart problemsiz olarak geri döndü, işlemci problemsiz olmasına rağmen, değişimi sağlanmış olarak geri döndü. Tekrar denediğimde sorunum hala devam ediyordu. Daha sonra sorunun RAM kaynaklı olduğuna karar verdim. RAM'lerimi sattım ve yeni RAM satın aldım. Sorunum çözüldü. RAM'lerim sorunsuz olmasına rağmen, sanırım yeni nesil anakartlarda eski nesil RAM'lerin desteği bulunmuyor. Hala anlayamamış olmama rağmen sorundan kurtuldum. Bu tarz sorun yaşarsanız diye bu mesajı bırakıyorum. Sorun yüksek ihtimal RAM'lerde çıkıyor.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı