Mavi ekran Minidump dosyası oluşmuyor

FrozenGG

Kilopat
Katılım
15 Eylül 2014
Mesajlar
183
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim gibi bir konu daha açmıştım mavi ekran ile ilgili minidump dosyası istendi benden. Fakat Minidump dosyası oluşmuyor defalarca mavi ekran verdi bilgisayar. Mavi ekran sonrası bilgisayar açılırken "efi shell version 2.31" diye bir yazıyla açılıyor ve orda kalıyor bilgisayarı kapatıp açmadan düzgün açılmıyor.
 
Hocam Ali Güngör'ün resminden alıntı yaptım normalde ben de Windows 10 kullanıyorum. Burada "Hata ayıklama bilgisi yaz" bölümünün altında olan "Tam Bellek Dökümü"nü "Küçük Bellek Dökümü" yapar mısın? Daha sonra bir daha mavi ekran alırsan dosya oluşmuş mu diye kontrol et.

minidumphelp.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Deniyorum 2'sinide son çözüm format ama korkuyorum format atınca yine düzelmesse.

Yok iki şekildede denedim işe yaramadı ne minidump dosyasıymış ya devlet sırrı sanki çık ortaya işte :)
 
Ayarları bu şekilde yap. İlgili .dmp dosyasını C: dizinine oluşturacaktır.
Eki Görüntüle 187348
Ayarları bu şekilde yaptığımda da c bölümüne gelmedi. Büyük ihtimal sistem dosyası kayıp ya da virüslü müdür artık bilgisayarımda korsan oyun var ondan mıdır bilemem. Oyunu bitirince format atıp bir daha korsan yüklemeyeceğim zaten.

32135443534.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 kuracağım zaten windows defender bana yeterli olur.

Format atıldı temiz windows 10 kuruldu fakat sorun hala devam ediyor çıldırıcam. Biraz daha araştırma yaptım işlemci kaynaklı olabileceği söyleniyor. İşlemcinin arızalı olup olmadığını gösterecek program var mı? Varsa adı nedir?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı