Mavi ekran sonrası "Reboot and select proper boot device " hatası

NamertClk

Kilopat
Daha fazla  
Olayı fazla dolaştırmadan en baştan başlamak istiyorum. Bilgisayarım daha önceden de mavi ekran hataları alıyordu ve bu yüzden Windows'un kendi sitesinden Windows 10 1709 sürümünü USB ile kurdum. Gerekli driverları güncel olarak kurdum ve bilgisayar sıkıntısız bir şekilde çalışıyordu. Ta ki biraz önce aldığım mavi ekran hatasına kadar. Mavi ekran hatası alıyorum, bilgisayar yeniden başlıyor ve şu yazı çıkıyor:"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.". bu yazı çıktığı zaman PC'nin elektriğini kesiyorum ve tekrar açtığımda bilgisayar sorunsuz çalışıyor. Daha sonra değişik zamanlarda değişik sebeplerden ötürü bu mavi ekran hataları devam ediyor. Ne yaptıysam bu soruna çözüm bulamadım. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Sorunların belirlenebilmesi için "minidump" denilen klasördeki dosyaların upload edilmesi gerekiyormuş galiba. Dosyalar bunlar:

102217-25109-01.rar

Bu arada sistem özelliklerim de bunlar:
  • AMD A10 7890-K 4.1 Ghz APU
  • 8GB DDR3 2400 Mhz RAM
  • Asrock FM2A68M-DG3+
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Az önce fotoğraftaki hatayı verip yine kapandı bilgisayar. Yine aynı şekilde açılırken boot device hatası verdi.Elektriği kesip tekrar açtım düzeldi. Bu hatalar beni çıldırtmak üzere. Bu da yeni Minidump dosyası:
102217-24078-01.rar
IMG_20171022_213346.jpg

(Flood atıyor gibi oluyorum kusura bakmayın) Bu hataların ikisi de Google Chrome üzerinden flash oyun oynarken meydana geldi. Ama hemen olmuyor, oyunu oynuyorum zaman geçiyor sonra birden bire mavi ekran hatası. Bilgisayara zarar gelecek diye de korkuyorum :)

mavi ekran hataları için @claus Bey'i etiketliyoruz galiba. İlgilenirseniz sevinirim.

İşletim sistemini Windows'un sitesinden yükleme medyası oluşturarak USB aracılığıyla yükledim. Sıkıntının ondan kaynaklandığını pek zannetmiyorum.

@claus Bey minidump dosyalarını okusa daha ayrıntılı bilgi sahibi olurum.

Sıkıntının ondan kaynaklandığını pek zannetmiyorum.
Sizin zannetmeniz önemli değil. Nereden indirdiğinizi zaten sormadım. RS3 de sıkıntılar var çözülmeme sebebinin ondan da kaynaklanabileceğini söylüyorum anlamıyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı