Çözüldü Mavi ekran sonrasında PC boot ekranında takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FlexB3

Centipat
Daha fazla  
Bu sabah bilgisayarı açtım ve sürekli görseldeki ekranda takılı kaldı ve bir kere mavi ekran verdi otomatik onarıma hazırlanıyor yazısı geldi. Evden çıktığım için kapatmak zorunda kaldım. Saat 5'ten beri bekliyorum bu ekranda hala. Sorun ne olabilir?

@FlexB3 Kurtarma deneyin. Olmazsa USB bellekle sıfırdan Windows kurun.

Kurtarma ekranına gelirseniz "sistem geri yükleme, başlangıç onarma" deneyin.

Windows yüklü USB belleğiniz varsa iyi olur.

@turko35408 dediğinizi yaptım ve SSD'ye değil harddiskime Windows'u kurdum bu bilgisayar kısmında Windows sistem dosyaları vardı ama SSD'yi görmüyordu biraz araştırma sonrası BIOS'tan SSD Secure Erase ile çözebileceğim bir video gördüm yaptım ve şu an her açışta BIOS'a atıyor ne yapmam lazım.

Daha önce nasıl yaptınız kurulumu? Bir İnternet Kafe'de Windows'u USB'ye yazdırabilirsiniz ama vakit geç oldu.

Bu arada siz neden SSD'ye değil de HDD'ye kurulum yaptınız? Hata mı veriyor?

Son düzenleme:
@turko35408 okulda öğretmenim ilk aldığım zaman USB ile kurulum yapmıştı sağ olsun. İnternetkafede yazdırmak güvenli olur mu? SSD'yi BIOS üzerinden anakartta görüyor fakat dosyalarım kısmında sadece hard disk gözüküyor bilgisayarın açılması için kurdum.

Hocam siz SSD'ye Secure Erase yapmakla derin format atmışsınız. Dosya vs kalmamış ki.

İnternet Kafe'de kişisel bilgilerinizi vs girmeyeceksiniz ki. Sadece USB belleği takıp Rufus ile Windows yazdıracaksınız o kadar.

Şu anda elinizde bomboş 2 adet disk var. Önerim; USB bellek hazırlayıp SSD'ye kurulum yapmak.

Son düzenleme:
Şu an sistem sizi BIOS'a atıyorsa sebebi EFI (Bootloader) bölümünün HDD yerine SSD'de oluşmasıdır. SSD komple silindiğine göre Windows açılamaz. Dolayısıyla HDD'de açılmayan bir Windows var, bence boş sayılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…