Çözüldü Mavi ekran sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhabalar öncellikle, ben yeni bir sistem topladım sistemi 2 gündür kullanabiliyorum, fakat sistemi kullandığım günden beri internet tarayıcısında gezerken veya bir program indirmek istediğim zaman mavi ekran hatası alıyorum. Oyunlarda sorunsuz çalışıyor bunun sebebi nedir lütfen cevaplar mısınız? Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum saygılar.
Sistem özellikleri: ASUS ROG STRIX RX570 8 GB.
Ryzen 5 2600X işlemci.
8 GB RAM 3000 MHz.
480 GB Adata SSD.
1 TB 7200 RPM hard disk.
Not: Minidump dosyalarını nasıl size ulaştıracağım acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu arada BIOS sürümünüz çok eskimiş senenin başındaki BIOS sürümü yüklü. BIOS güncellemek de sizin donanımlarınızla olan uyumluluğu sağlar. BIOS indirmen için gerekli link aşağıda bırakıyorum en üstteki ve en güncel BIOS'u indir ve sakın işlem gerçekleşirken bilgisayarını kapatma.

Dosyayı değil, Drive'ın linkini atmışsınız.

Dosyaya sağ tıklayıp "Paylaş" seçeneğini seçin. Karşınıza gelen ekrandaki sarı ile belirttiğim kısmın resimdekiyle aynı olduğuna dikkat edin. Sonra linki kopyalayıp buraya atın.

Ek Açıklama 2020-08-16 103509.png

Memtest86 testi yapar mısınız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır yapıp hemen yolluyorum bilgileri.
Bir sorum daha olacaktı acaba minidump dosyalarından çıkan sonuç nedir acaba bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum sorununu hemen çözüyorum hiç minidump bilmemnedump uğraşma, X570 anakartlar 2. nesil Ryzen'larda 2666 MHz ram üzerini desteklemiyor. BIOS üzerinden 2666'ya çek veya garanti olsun istiyorsan 2133'e çek konu kapanıyor. Aynı sorunu yaşadım sorun olmadığını sebebin bu olduğunu anladım.

Benim dışımda çözümünü bilen çok az kişi var sen bozuk olmayan RAM'lerini garantiye yollayana kadar işin içinden çıkamazsın ben bu yorumu yapmazsam.
Sorunun yüzde 99'dan daha yüksek bir ihtimal bunu yaparsan çözülecektir. Bir teşekkür yeter de artar :).

Bu arada BIOS sürümünüz çok eskimiş senenin başındaki BIOS sürümü yüklü. BIOS güncellemek de sizin donanımlarınızla olan uyumluluğu sağlar. BIOS indirmen için gerekli link aşağıda bırakıyorum en üstteki ve en güncel BIOS'u indir ve sakın işlem gerçekleşirken bilgisayarını kapatma.

Çözüm
Dostum sorununu hemen çözüyorum hiç minidump bilmemnedump uğraşma, X570 anakartlar 2. nesil Ryzen'larda 2666 MHz RAM üzerini desteklemiyor. BIOS üzerinden 2666'ya çek veya garanti olsun istiyorsan 2133'e çek konu kapanıyor. Aynı sorunu yaşadım sorun olmadığını sebebin bu olduğunu anladım.

Benim dışımda çözümünü bilen çok az kişi var sen bozuk olmayan RAM'lerini garantiye yollayana kadar işin içinden çıkamazsın ben bu yorumu yapmazsam.
Sorunun yüzde 99'dan daha yüksek bir ihtimal bunu yaparsan çözülecektir. Bir teşekkür yeter de artar :).

Öncellikle tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum şu anda Memtest86 programını kullanarak RAM'lere bakıyorum işlem bittiği zaman tavsiyenizi uygulayacağım çok teşekkürler saygılarımla.
Çok teşekkür ediyorum ram testi bittikten sonra hemen güncelleme yapacağım saygılarımla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı