Herkese merhaba. Çok uzatmadan konuyu özetlemek istiyorum. Başlıkta da belirtiğim gibi, gerek video izlerken, gerek oyun oynarken, gerek de boşta; sistemim aniden kilitleniyor ya da mavi ekran veriyor. Mavi ekran hata kodları sürekli değişiyor. Sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamadım. En çok kafamı kurcalayan şey ise BIOS'dan turbo modunu açtığımda bu hataların daha da arttığı oldu. Keza ''Game booster'' veya ''GPU Tweak'' ile oyun moduna geçtiğimde ise hatalar daha da artıyor.
Windows'u son sürüm kullanıyorum, BIOS son sürüm, ekran kartı güncel. Gerekli programlar ile işlemciyi, ekran kartını, RAM'i, HDD'yi kontrol ettim. Herhangi bir problem görmeyince sorunu kendim çözemeyeceğimi anlayıp kasayı bilgisayarcıya götürdüm.
Durumu anlattım ve bilgisayarı verdim. Termal macunlardan anakart piline kadar hepsini yenilettim. 4-5 gün sonra gidip aldım.
Bana yeni BIOS yazdıklarını söylediler. 1-2 gün sorun yok gibi gözüküyordu fakat sonrasında gene aynı problemler baş göstermeye başladı. Farklı PSU ve farklı RAM ile denendiğini söylediler. HDD, GPU, CPU ve farklı bir anakart ile denememişler. Benim şahsi fikrim sorun HDD'de.
Ayrıca içimden bir ses, ekran kartında problem olabilir diyor ama inanmak istemiyorum çünkü gerçekten bütçem yok.
Sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum.
Sistemim şu şekilde:
Windows 10 Pro
AMD fx-8350 CPU
R9 380 4gb 256 bit GPU
8x1 1439MHz RAM
1tb WD HDD
M5a97 LE R2.0 Anakart
Corsaır vs 650 PSU
minidump dosyaları