Çözüldü Mavi ekran ve siyah ekran hatası düzelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Fatıhbrk1

Picopat
Daha fazla  
RAM
16gb kingston
Ekran kartı
Rx6700xt
Anakart
Asus b450m-k
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, başlıktaki gibi siyah ekran ve mavi ekran hatası düzelmedi yeni işlemci ve ekran kartı aldım DDU ile driver sildim format attım. BIOS güncelledim her şeyi test ettim fakat oyuna girdikten sonra oyun içinde 5-10dk geçmeden oyun donuyor ve siyah ekran veya mavi ekran geliyor.(arada turuncuda gelebiliyor) OCCT'nin Power testinde de 3D adaptive hatasıyla karşılaştım.

Çözüm
Anakart değişimi yaptıktan sonra temiz kurulum yapıp BIOS ayarlarını sıfırladın mı ?
30 dakika yapın. OCCT testleri neye test yapıyorsan o donanımı zorlar. Eğer sürekli hata bulmaya başlarsa durdurun ancak. Sonuçları da gönderin ekran görüntüsüyle.

Testin 5.dakikasında mavi ekran verdi ve Windows kurtarma ekran geldi.

Dosya Ekleri

• 17506975394843111853666573821437.jpg
    17506975394843111853666573821437.jpg
    95,2 KB · Görüntüleme: 27
Format atabilir mişiniz açaba Windows hata vermiş.

Bende de öyle olmuştu ama siyah ekran ve turuncu ekran yoktu.

Çünkü donanım degişiklerinden sonra Windows sapıtabilir. Bende anakart ile birlikte işlemci degiştirdiğimde aynı hatayı almıştım.

Testin 5.dakikasında mavi ekran verdi ve Windows kurtarma ekran geldi.
Geç cevap için özür dilerim. PSU sorunu olabilir. Başka bir PSU ile sistemi deneyebilirsiniz. Ayrıca Furmark 30 dakika stres testi yapın.

Format atabilir misiniz açaba Windows hata vermiş.

Bende de öyle olmuştu ama siyah ekran ve turuncu ekran yoktu.

Çünkü donanım degişiklerinden sonra Windows sapıtabilir. Bende anakart ile birlikte işlemci degiştirdiğimde aynı hatayı almıştım.
Hocam konuyu dikkatli okursanız konu sahibinin format denediğini göreceksiniz. Her hatada Windows'u suçlamayın lütfen. Ayrıca hata yazılımsal değil yüksek ihtimalle donanımsal.

Son düzenleme:
Geç cevap için özür dilerim. PSU sorunu olabilir. Başka bir PSU ile sistemi deneyebilirsiniz. Ayrıca FurMark 30 dakika stres testi yapın.

Hocam konuyu dikkatli okursanız konu sahibinin format denediğini göreceksiniz. Her hatada Windows'u suçlamayın lütfen. Ayrıca hata yazılımsal değil yüksek ihtimalle donanımsal.

Başka PSU ile denemek ve kontrol için bilgisayarcıya götürdüm SSD ve kondansatörün bozulduğunu söyledi.

Dosya Ekleri

• IMG-20250624-WA0000.jpg
    IMG-20250624-WA0000.jpg
    182 KB · Görüntüleme: 23
Söylemedi bir de sizce kondansatör bozulduğu için Power testinde hata vermiş olabilir mi çünkü PSU test ettiğinde sorun bulamadı.
Olabilir. Biz yine de disk testi yapalım.
SSD için HD Tune'da kullanın ek olarak. Rehberde linki var. Quick scan tiki kapalı olacak şekilde "error scan" yapabilirsiniz.

Olabilir. Biz yine de disk testi yapalım.
SSD için HD Tune'da kullanın ek olarak. Rehberde linki var. Quick scan tiki kapalı olacak şekilde "error scan" yapabilirsiniz.

Bilgisayar bilgisayarcıda zaten SSD'yi değiştirecekmiş hem daha iyi olur uzun zamandır kullanıyordum yenilemiş olurum ama eğer sorun düzelmezse tekrardan yazarım yardımlarınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı