Çözüldü Mavi ekran ve siyah ekran hatası düzelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Fatıhbrk1

Picopat
Daha fazla  
RAM
16gb kingston
Ekran kartı
Rx6700xt
Anakart
Asus b450m-k
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, başlıktaki gibi siyah ekran ve mavi ekran hatası düzelmedi yeni işlemci ve ekran kartı aldım DDU ile driver sildim format attım. BIOS güncelledim her şeyi test ettim fakat oyuna girdikten sonra oyun içinde 5-10dk geçmeden oyun donuyor ve siyah ekran veya mavi ekran geliyor.(arada turuncuda gelebiliyor) OCCT'nin Power testinde de 3D adaptive hatasıyla karşılaştım.

Çözüm
Anakart değişimi yaptıktan sonra temiz kurulum yapıp BIOS ayarlarını sıfırladın mı ?
Hangi anakart ile nasıl ne şekilde denedin?

B450M K'den B450M- a II ya geçtim yeni anakartta mevcut olan parçalarımı taktım hata devam etti sonra sorunu bulmak için ekran kartını değiştirdim hata devam etti PSU'yu değiştirdim devam etti RAM'leri test ettim sorun çıkmadı en son işlemci kaldı onu da eski bir işlemci takarak denedim mavi ekran hatası almadım dump dosyalarınada baktım hata işlemci kaynaklı gibiydi yeni işlemci aldım ve şu an deniyorum hala hata almadım.

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile temizleyip yeniden kur. Anakart üreticisinin sitesinden en güncel BIOS sürümünü indir. Bunlarda çözüm olmazsa Teknoloji destek hattı nı arayabilirsin.

DDU ile temiz kurulum yapmışsın ama Windows Update veya anakart yazılımları eski sürücüleri geri yüklemiş olabilir. İstersen Teknoloji destek hattı nı arayıp destek alabilirsin benim sorunumu çözdüler.

Son düzenleme:
Yeni CPU ile sorun yaşamıyorsun o halde ve bu arada anakartı'da değiştirdin değil mi?
1 hafta 10 gün daha test et bakalım sistemi.

Anakartı değiştirdim evet şu an tam 1 hafta oldu ve sorun düzeldi sanırım. Büyük ihtimal anakart parçalar takılırken hasar gördü, bu da işlemciyi bozmuş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı