Mavi ekran veren laptopa RAM eklenirse sorun düzelir mi?

BADİ_1

Centipat
Makaleler
2
Benim Lenovo IdeaPad Gaming 3 RTX 3050, Intel i512500H laptopum var. Ama oyunun ortasında sürekli olarak aşırı bir şekilde FPS düşüşü olup ardından da mavi ekran veriyor. Ve yakın bir zamanda laptopumun bakımını yapacağım. Soğutucu sipariş ettim, yakın bir zamanda termal macunu değiştirip fan temizliği yaptıracağım ve 16 GB RAM laptopuma extra 16 GB RAM takacağım. Sizce bu mavi ekran ve düşük FPS sorunu çözülür mü? Üstelik PC'yi tam taradım hiçbir virüs de bulunmadı. CS: 2 oynarken normalde 150-180 FPS'leri görürken şu anda ise 25FPS'lere kadar düştü hiçbir ağır program veya oyun da yok. Çok ciddi bir sorun. Cevap verirseniz sevinirim.

Ve bu mavi ekran sorununu nasıl çözebilirim detaylıca anlatırsanız sevinirim. Böyle işlerden çok anlamam çünkü
IMG-20240603-WA0005.jpg

Son düzenleme:
Realtek ağ sürücünüzü güncelleyin;

Kod:
0: kd> lmvm rtwlane601.
Browse full module list.
start end module name.
fffff804`9a430000 fffff804`9acef000 rtwlane601 T (no symbols)
 Loaded symbol image file: rtwlane601.sys
 Image path: \SystemRoot\System32\drivers\rtwlane601.sys
 Image name: rtwlane601.sys
 Browse all global symbols functions data.
 Timestamp: Thu Aug 18 10:53:46 2022 (62FDF00A)
 CheckSum: 008B2B79.
 ImageSize: 008BF000.
 Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
 Information from resource tables:
Windows update, isteğe bağlı güncelleştirmelere girdiğimde güncel diyor. İsteğe bağlı güncellemeyi dün yaptım, İntel ve Nvidia sürücü güncellemelerini de dün yaptım. Ancak, bugün Euro Truck Simulatör girdiğimde inanılmaz bir şekilde kasıyor. Başka yoldan güncelleme varsa yardımcı olabilir misiniz. Windows Update den gerekli güncelleştirmeleri yaptım

Windows Update, isteğe bağlı güncelleştirmelere girdiğimde güncel diyor. İsteğe bağlı güncellemeyi dün yaptım, Intel ve NVIDIA sürücü güncellemelerini de dün yaptım. Ancak, bugün Euro Truck Simulator girdiğimde inanılmaz bir şekilde kasıyor. Başka yoldan güncelleme varsa yardımcı olabilir misiniz? Windows Update'den gerekli güncelleştirmeleri yaptım.

Laptopun modelini net bir şekilde belirtirsen atacağım sürücülerini.

Cihaz adı laptop-tfs34033
İşlemci 12th gen Intel(R) Core(tm) i5-12500H 2.50 GHz.
Takılı RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 15,7 GB)
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Ekran kartı RTX 3050.

Lenovo'nun hangi serisi hocam onu söylemen yeterli.

Dediklerinizi yaptım. Teşekkürler. Yakın bir zamanda gereken bakımı da yapacağım. İyi akşamlar kolay gelsin. Sorun olursa tekrar belirtirim.

Dediklerinizi yaptım. Teşekkürler. Yakın bir zamanda gereken bakımı da yapacağım. İyi akşamlar kolay gelsin. Sorun olursa tekrar belirtirim.
Sorun çözülmedi hala fps düşüşü ve mavi ekran devam ediyor. @GFYT

Son düzenleme:

Sorun çözülmedi hala FPS düşüşü ve mavi ekran devam ediyor. @GFYT

Aldığın son minidumpları paylaş bakalım.

Erişim iznim yok paylaşamadım ve erişim iznini kaldırayım derken daha beter ettim bu sefer hiçbir izne sahip değilim en yakın zamanda garantiyle servise göndericeğim bu böyle olmayacak. Sinirlenmemek elde değil.

Yerinde olur, aldığın her hata birbirinden alakasız idi. Yazılımsal değil donanımsal sorun var cihazında büyük ihtimalle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı