Mavi ekran veren laptopa RAM eklenirse sorun düzelir mi?

BADİ_1

Centipat
Makaleler
2
Benim Lenovo IdeaPad Gaming 3 RTX 3050, Intel i512500H laptopum var. Ama oyunun ortasında sürekli olarak aşırı bir şekilde FPS düşüşü olup ardından da mavi ekran veriyor. Ve yakın bir zamanda laptopumun bakımını yapacağım. Soğutucu sipariş ettim, yakın bir zamanda termal macunu değiştirip fan temizliği yaptıracağım ve 16 GB RAM laptopuma extra 16 GB RAM takacağım. Sizce bu mavi ekran ve düşük FPS sorunu çözülür mü? Üstelik PC'yi tam taradım hiçbir virüs de bulunmadı. CS: 2 oynarken normalde 150-180 FPS'leri görürken şu anda ise 25FPS'lere kadar düştü hiçbir ağır program veya oyun da yok. Çok ciddi bir sorun. Cevap verirseniz sevinirim.

Ve bu mavi ekran sorununu nasıl çözebilirim detaylıca anlatırsanız sevinirim. Böyle işlerden çok anlamam çünkü
IMG-20240603-WA0005.jpg

Son düzenleme:
Muhtemelen bilgisayarın pislenmiştir içine iyi bir hava basarsan tüm tozlar uçar gider veya manuel olarak içini açıp temizleyebilirsin.
Hocam ben kendime pek güvenmiyorum ve temizlik için Laptop'u aldığım yere (Vatan Bilgisayar'a) götüreceğim. Bilirsiniz içimde şu anda ben açarsam kırılır elimde kalır korkusu var. Ve bu mavi ekran hatası aşırı sinir bozucu. Oyunun ortasında geliyor çıldırıyorum. Dediğim gibi termal macundur fan temizliğidir soğutucudur extra 16gb ram'dir hepsini yapacağım pc yi alalı 1 yıl oluyor ve garantisi bitmedi

Hocam ben kendime pek güvenmiyorum ve temizlik için laptopu aldığım yere (Vatan Bilgisayar'a) götüreceğim. Bilirsiniz içimde şu anda ben açarsam kırılır elimde kalır korkusu var. Ve bu mavi ekran hatası aşırı sinir bozucu. Oyunun ortasında geliyor çıldırıyorum. Dediğim gibi termal macundur fan temizliğidir soğutucudur extra 16 GB RAM'dir hepsini yapacağım PC'yi alalı 1 yıl oluyor ve garantisi bitmedi

Hocam bence de öyle yapın garantisi olduğunu bilmiyordum. Hem de dediğiniz gibi yeni dizüstülerde firmalar sadece biz yapabilelim diye çok vidalı ya da vidaları garip yerlere sıkıştırıyolar ve kırılma ihtimali bayağı yüksek oluyor. Kısacası en iyisi sizin dediğiniz gibi garantiye vermeniz daha doğru olur. Garantide termal macun yapıyorlar diye biliyorum onu da bir sorarsanız güzel olur.

Hocam bence de öyle yapın garantisi olduğunu bilmiyordum. Hem de dediğiniz gibi yeni dizüstülerde firmalar sadece biz yapabilelim diye çok vidalı ya da vidaları garip yerlere sıkıştırıyolar ve kırılma ihtimali bayağı yüksek oluyor. Kısacası en iyisi sizin dediğiniz gibi garantiye vermeniz daha doğru olur. Garantide termal macun yapıyorlar diye biliyorum onu da bir sorarsanız güzel olur.
Vatan bilgisayar çalışanı ile konuştum "biz onu İstanbul'a teknik servise götürüyoruz onlar ısınma sorunudur, mavi ekrandır temizlik veya bakımlardır hepsini yapıp 25 gün süreçden sonra tekrar getiriyorlar" diyor. mantıklımı sizce? Kafama göre yapmak istemiyorum soruyum öyle hareket ediyim dedim. Teknosa ise buradan alın almayaın garantisi olduğu sürece bizde yaparız diyorlar.

Minidump dosyanızı bu rehbere göre paylaşın;

Minidump dosyanızı bu rehbere göre paylaşın;

dmp yi yeni klasöre aktardım, Windows'da ki bütün herşeyi seçiyorum ve arşive ekle yok ekran görüntüsü paylaştım zaten hangi seçeneğe tıklamam lazım tıkandım burda. Win11 benimki

DMP'yi yeni klasöre aktardım, Windows'taki bütün her şeyi seçiyorum ve arşive ekle yok ekran görüntüsü paylaştım zaten hangi seçeneğe tıklamam lazım tıkandım burada. Windows 11 benimki.

Olay görüntüleyicisi raporunuzu paylaşın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı