Mavi ekranda dikey olarak yeşil çizgiler mevcut. Bu problemi daha önce yakın zamanlarda birkaç kez yaşamıştım oyun oynarken fakat bugün LoL'e her girişimde bununla karşılaştım. En sonuncusunda reset atıp ve kapayıp açmama rağmen uzun süre sonra ekran kendine geldi. Sizce ekran kartım ömrünü dolduruyor mu? Yoksa tamir edilebilir bir arızası mı vardır?
Dosya Ekleri
00d4891a-a8e2-4e8b-8572-769069be5e23.jpg
72,1 KB · Görüntüleme: 394
Çözüm
W
WD40
DDU ile sürücülerinizi kaldırıp stabil sürücüleri resmi siteden yükleyin.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Resimden çok bir şey anlayamadım açıkcası ancak ekranda oluşan çizgiler ekran kartından kaynaklı olabiliyor, farklı bir monitörde deneme şansın varsa çok iyi olur.
Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir. Ekran kartım ise Asus Amd R9 280X. Resmim kalitesiz olduğu için kusura bakmayın dikey çizgilenmeler vardı. Minidump dosyasını nasıl paylaşacağım sizinle? Buraya dosya yükleyemiyorum sanırım.
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Dediklerinizi yaptım ve denemek için oyuna tekrar girdim. Oyunu sorunsuzca oynadım. Oyun kapanırken aynı hatanın rengi açık maviye dönmüş şekilde yatay çizgili versiyonunu aldım. Oyun dışında problem çıkarmayacak gibi duruyor.