MB511 Masterbox ARGB yazılım ile nasıl kontrol edilir?

ismail34

Megapat
Selam, Cooler Master MB511 Masterbox ARGB kasa almayı düşünüyorum. Bu kasa ile kullanacağım anakart MSI B550 MPG Gaming Plus. Bu kasanın ARGB fanları 3 pin olduğu için bu fanları anakart üzerinden yazılım ile kontrol edemeyeceğim söylendi.

Mesela fanların dönüş hızını ısıya göre (PWM deniyormuş), anakartın otomatik olarak (BIOS üzerinden manuel ayar yapmadan) ayarlamasını istiyorum. ARGB'leri yazılım ile kontrol etmek istiyorum. Fakat fanlar 3 pin olduğu için bunun mümkün olamayacağı söylendi. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim? Kasa çok hoşuma gitti, sırf bu nedene vazgeçmek istemiyorum.

Selam, Cooler Master MB511 Masterbox ARGB kasa almayı düşünüyorum. Bu kasa ile kullanacağım anakart MSI B550 MPG Gaming Plus. Bu kasanın ARGB fanları 3 pin olduğu için bu fanları anakart üzerinden yazılım ile kontrol edemeyeceğim söylendi.

Mesela fanların dönüş hızını ısıya göre (PWM deniyormuş), anakartın otomatik olarak (BIOS üzerinden manuel ayar yapmadan) ayarlamasını istiyorum. ARGB'leri yazılım ile kontrol etmek istiyorum. Fakat fanlar 3 pin olduğu için bunun mümkün olamayacağı söylendi. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim? Kasa çok hoşuma gitti, sırf bu nedene vazgeçmek istemiyorum.
Kasanın içerisinde sağ yan kapakta üstte kontrolcü var. O kısımdan kontrol edebilirsiniz.

Kasanın içerisinde sağ yan kapakta üstte kontrolcü var. O kısımdan kontrol edebilirsiniz.

Düğmeli olan kumandadan mı bahsediyosunuz? Ben bunlarla hiç uğraşmadan fanla ilgili dönüş hızını vs hepsini anakart yazılımı ile kontrol etmek istiyorum.
Bu kasa bende var MSI Dragon Center ile istediğim gibi ayarlıyorum.

Yani fanlarınız ısıya göre otomatik hızını düşürüp arttırıyor mu BIOS'tan ayar vs yapmadan? Kasanın fanları 3 pinli, kontrol etmemin mümkün olmadığını söylemişlerdi.

MB 511 kasayı 1 yıl kullandım. Şu an ise Corsair 465X kullanıyorum. Corsair 465X kasanın çok daha iyi bir kasa olduğunu söyleyebilirim. Yerinizde olsam Corsair tercih ederdim.

Düğmeli olan kumandadan mı bahsediyosunuz? Ben bunlarla hiç uğraşmadan fanla ilgili dönüş hızını vs hepsini anakart yazılımı ile kontrol etmek istiyorum.

Yani fanlarınız ısıya göre otomatik hızını düşürüp arttırıyor mu BIOS'tan ayar vs yapmadan? Kasanın fanları 3 pinli, kontrol etmemin mümkün olmadığını söylemişlerdi.

3 Pinli fanları kontrol edemezsiniz evet. RGB kontrol etmek için ise RGB kablolarını kontrolcüye, kontrolcü kablosunu da analarınızdaki 5V 3 pin erkek girişine bağlayın.

Argb fanlarin montajini doğru bir şekilde anakarta bağlayarak kontrolünü yapabilirsiniz. Fanlara gelecek olursak eğer. Fan birbirine çoklayıcı ile bağlı oluyor bu fanlari her hangi bir system fana takarak kontrol edebilirsiniz. Cooler masterın 3 pinli fan yapacağını sanmıyorum üstelik yeni çıkmış bir kasaya. Size kim bilgi verdiyse tam emin olamamış olabilir. Argb ler 3 pin girişli. Fan girişleri de 4 pin hocam. Bende de aynı anakart var hem ml240l nin kontrolünü hemde kasanin argb kontrollerini çok rahat yapıyorum. Fanlari da kontrol edebiliyorum.

Kasadaki ön fanların güç kablosu splitter ile bir uca çeviriliyor, bu sayede anakartına takıp hız kontrolü yapabiliyorsun. Fanlar PWM değil de DC olduğu için voltaj kontrolü ile hızını ayarlayabiliyorsun ve devrini kontrol edebiliyorsun. Arkadaşım MAG B550 TOMAHAWK ikilisi ile fan devrini kontrol edebiliyor.
ARGB konusunda ise yapman gereken birkaç şey var. Kasada dahili olan ARGB kontrolcüsüne bağlı olan bir ARGB ucuna çevirilmiş splitter kablosunu kontrolcüden çıkartıp anakartındaki 2 JRAINBOW girişinden birine takıyorsun, binaenaleyh Mystic Light ile kasadaki ARGB fanların efektlerini ayarlayabiliyorsun.
Eğer kontrolcüye bağlı kalırsa yazılım ile kontrol edemezsin.
Takıldığın veya anlamadığın bir yer varsa sorabilirsin.

Kasadaki ön fanların güç kablosu splitter ile bir uca çeviriliyor, bu sayede anakartına takıp hız kontrolü yapabiliyorsun. Fanlar PWM değil de DC olduğu için voltaj kontrolü ile hızını ayarlayabiliyorsun ve devrini kontrol edebiliyorsun. Arkadaşım Mag B550 Tomahawk ikilisi ile fan devrini kontrol edebiliyor.
ARGB konusunda ise yapman gereken birkaç şey var. Kasada dahili olan ARGB kontrolcüsüne bağlı olan bir ARGB ucuna çevirilmiş splitter kablosunu kontrolcüden çıkartıp anakartındaki 2 jraınbow girişinden birine takıyorsun, binaenaleyh Mystic Light ile kasadaki ARGB fanların efektlerini ayarlayabiliyorsun.
Eğer kontrolcüye bağlı kalırsa yazılım ile kontrol edemezsin.
Takıldığın veya anlamadığın bir yer varsa.

Yani voltaj ayarı yapmadan, anakartın kendi ısı sensörlerine göre fan hızını ayarlaması mümkün değil. BIOS'tan kendim, kasa hangi sıcaklık derecesine ulaştığında ne kadar hızla dönmesi gerektiğini manuel olarak ayarlamam gerekiyor, doğru mu anladım? Bunu ek kablo alarak vs çözemiyor muyuz?

Yani voltaj ayarı yapmadan, anakartın kendi ısı sensörlerine göre fan hızını ayarlaması mümkün değil. BIOS'tan kendim, kasa hangi sıcaklık derecesine ulaştığında ne kadar hızla dönmesi gerektiğini manuel olarak ayarlamam gerekiyor, doğru mu anladım?
Yanlış anladın, öyle bir şey yok.
Fan hızını otomatik olarak ayarlayabiliyor, senin ekstra bir şey yapmana gerek yok.
Eğer hızını elle ayarlamak istersen yine yaparsın BIOS'tan veya anakartının kontrol yazılmından (varsa eğer).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı