MBR0 virüsü sorunu

Lexuryyy

Hectopat
Herkese merhaba. Ben netsupport school kurucaktım indirdim falan sonra internetten bulduğum ürün Netsupport school'un ürün anahtarını etkinleştirmek için bir program bulmuştum. Onda da illet bir virüs varmış trojan falan bir de Avast, AVG ile taradım bilgisayarı, trojanları falan sildim ya da ben öyle sanıyorum. Ama Rootkit ve MBR0 diye 2 tane silinmeyen virüs mü ne artık bir türlü gitmiyor.

Virüs bulaştığında kendi kendine Google'dan sitelere falan girdi, bilgisayar kendi kendine restart attı, dosyalarımın uzantısı .msop olmuş. Şimdi bu uzantılı dosyalar açılmıyor hatta resimleriminde uzantısı .msop açmaya çalışırken resimleriniz hasar görmüş yazıyor. Resimlerim de gitti bir çözüm söyleyebilecek var mı acaba esetsysrescue yi de yaptım ama emin değilim virüslerin silindiğinden çünkü Avast ve AVG'de rootkit falan silinmiyordu. ESET'in tarama geçmişine baktığımda ne rootkit vardı. MBR ne, pek çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba bugün yayılmaya başlayan crypto namıdiğer fidye virüsü geçmiş olsun.
@Murat5038 hocamın yazdığı
rehberi incelerseniz konuya vakıf olabilirsiniz.

Galiba bugün yayılmaya başlayan crypto namıdiğer fidye virüsü geçmiş olsun.
@Murat5038 hocamın yazdığı
rehberi incelerseniz konuya vakıf olabilirsiniz.
.msop uzantısı ile bozulan dosyaları kurtarmamız mümkün mü?
geçmiş olsun bende aynı durumdayım umarım en kısa zamanda çözülür...
sağol seninki'de umarım çözülür çok kötü bir şey bu ya.

.msop uzantılı dosyaları kurtarmak mümkün. Arkadaşın verdiği stopransomware konusunu takip edin. Ama aylar hatta yıllar sürebilir.
Virüslere gelirsek eğer silinmiyorlarsa Kaspersky Rescur Diski deneyin. Tek atacaktır.:)
Ama önce Kaspersky nin normal deneme versiyonu ile deneyin olmaz ise bunu yapın. Çünkü kendisi tam olarak AV değil ve işini bitirmesi uzun sürebilir.
Ve bundan sonra bilgisayarınızda iyi bir antivirüs bulundurun. Önerim tabii ki Kaspersky İnternet Security.

Konuda açıklamaları yaptık. Çözümü yok takipte kalın sadece.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı