McDonald's gibi yerlerde çalışmak nasıl?

Merhaba arkadaşlar yaşım 17 ve artık kendime kendi paramı kazanmalıyım dedim. McDonald's veya Burger King'de işe başlayacağım. Bunu bilgisi olan insanlar yardımcı olur diye buraya yazıyorum. Yeniyim ve 17 yaşındayım beni kasaya koymalarından ve masa falan temizletmelerinden biraz çekiniyorum. Müdür gel konuşalım dedi 2 güne gideceğim. Ne diyorsunuz beni kasaya koyma ihtimalleri var mı veya kaç ay sonra. Aynı işi arkadaşım da yaptı menü doldurdu, patates falan dolduruyordu o. Çalışmaktan kesinlikle utanmıyorum ama dil yetersizliğinden ötürü kasaya geçmek istemiyorum, masa tarzı yerleri silmeyede biraz çekiniyorum yalan yok.

Her işi yapacaksın orada yeri gelecek hamburger yapacaksın yeri gelecek lobiyi temizliceksin yeri gelecek kasayla ilgileneceksin bunları geç Burger King yoğun maalesef varsa subway orada işe gir ayni saat ayni maas daha kolay tavsiyem bu.

Hocam bu adamlarda mesai gibi değil, çalışma saati gibi.
Dostum, genelde 10 saat çalışma saati olur bu 10 saatin 2 saati mola olur. 1 saat öğle arası ve 2 30'şar dakikalık molalar şekilde yaparsınız genelde. Molalar çalışma saatinden sayılmaz yani kağıt üstünde 8 saat çalışıyor sayılırsın. Mesai dediğin günlük çalışma saatinden (molalar dahil) fazlası içindir. Yani sen günde 10 saat çalışıp 2 saat mola yapıyorsan, bir gün 11 saat çalıştığında 1 saati mesai sayılır. Anlatabilmişimdir umarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı