İnceleme MCHOSE A5 Ultra

Selamlar. Yakın zamanda G305'imin hem fazla yıpranması hem de ağır olmasından dolayı hafif ve rahat; günlük işlerde, arada sırada oyunlarda işimi görecek bir mouse arayışına girdim. Bunun sonucunda gördüm ki çok fazla seçenek var ve bunların çoğu birbirinin aynı veya çok yakın teknik özelliklere sahip. Bu bütçelerde VXE R1, Fantech Helios II gibi farklı modeller var ve hepsinin sensörü, kontrol yongası vs. birbirinin aynı veya çok benzer modeller. Hatta PCB yapıları bile birbirine çok benzer. Ben de performans ve kalite olarak çok bir fark hissetmeyeceğimi düşündüm. Bu yüzden en hoşuma giden ve elimin rahat hissedeceğini düşündüğümü yani A5 Ultra'yı almaya karar verdim.

Öncelikle kutulamayla başlayayım, kutulama çok hoş. Bildiğin telefon kutusu gibi bir kutuyla geldi.

1754673576606.png

Kutu içeriği gayet iyi. Gayet kaliteli ve sağlam görünen bir USB kablo var, eline aldığında ucuz bir his bırakmıyor. Yanında grip tape ve 4K dongle da mevcut. Evet, bu tarz ekipmanlarda bunlar artık çoğu zaman standart hale geldi fakat yine de içerik dolu hissettiriyor. “Şunu da koysaydınız.” dedirtmedi şahsen.

1754674025217.jpeg

Fare ilk elime aldığımda gerçekten hafif geldi. G305'in neredeyse 100 gramlık ağırlığından sonra 59 grama geçince insanın eli cidden rahatlıyor. Kalite olarak kötü hissettirmiyor, sadece üst kasanın yapıldığı plastik çok ince hissettiriyor. Ağırlık azaltmak için mi yoksa kaliteden kısmak için mi böyle yapmışlar bilmiyorum ama kullanımda öyle aman aman rahatsız etmiyorlar. G305'in kalın plastik kasasına alıştığım için bana öyle geldi belki de.

Özellikler:​

• 121.6mm x 61.5mm x 37.7mm
  • 59 gram
  • PAW 3395 sensör
  • Omron 60 milyon tıklama ömrüne sahip switchler
  • TTC Gold scroll encoder
  • Realtek Low-power Chipset
  • Kablolu/2.4G/Bluetooth kullanım
  • Kablolu 8K + Kablosuz 4K Hz (dongle ile) polling rate
  • 500 mAh batarya
Kullanım olarak gayet keyifli, zaten G Pro modelleriyle aynı tasarıma sahip neredeyse, sadece birazcık daha küçük GPX'ten. 20x10 el boyutum. Palm-Claw arası tutuş şeklim var. Tam elime göre doğrusu, alışmam çok uzun sürmedi. Birkaç dakika oyun oynadıktan sonra gayet alıştım kullanmaya. Tıklama hissiyatı, scroll, her şey gayet hoş. Grip tape'ler de güzel ve eli rahat ettiriyor. Sadece arka kısımdakine pek alışamadığım için onu çıkardım ben sonradan.

1754674624133.jpeg

Aynı markanın A5 Pro ve A5 modelleri de var, onlarda Nordic MCU kullanmışlar ama bunda Realtek üretimi bir çip var. Performans olarak gayet ok, bir şikayetim olmadı, işini yapıyor ve yüksek Hz'lere çıkınca da bozulmalar yapmıyor. Pil ömrü olarak Nordic'in daha iyi olduğunu söyleyenler var doğruluk payını bilmiyorum. Bu mouse için üretici 130 saat ömür biçmiş. Çok iyi mi değil ama yeterli, iş görür. Polling tarafında A5 Ultra kablolu 8K, kablosuz da kendi alıcısıyla dongle ile 4K, dongle olmadan 1K ile çalışıyor.

Yazılımı da var, baya bir ayar yapma şansı sunuyor açıkçası. DPI ayarları, tuş atamaları vs. bildiğiniz şeyler zaten. Tasarımda süper bir görsellik beklemeyin ama ben beğendim çünkü gereksiz karmaşa olunca insan sinir oluyor. Bunun basit ve iş gören bir havası var ama kusursuz değil tabii. Çin malı bir fare, ne beklerseniz o işte.

1754676196537.png
1754676429019.png

Özetle GPX’e benzeyen ama biraz ufak bi mouse arıyorsanız tercih edilebilir bir model. Kasa güzel ama aşırı hafif değil. Sensör ve MCU işini yapıyor. Yazılım basit ama iş görür. Yine olsa yine alır mıyım, muhtemelen evet.

Son düzenleme:
Elinize sağlık hocam güzel inceleme olmuş. El boyutlarınız ve tutuş şekliniz ne bu arada?
20x10 el boyutum. Palm-Claw arası tutuş şeklim var.
Ekledim hocam, teşekkürler hatırlatma için.

Bende pembe renklisini az önce sipariş geçtim. Elinizde kayıyor mu? Konumda öyle bir şey dendi çünkü.
Yüzeyi çok pürüzlü değil ama kayma yapmadı pek. Grip tape ile kullanırsanız hiç kaymıyor zaten.

Güzel inceleme olmuş. Ellerinize sağlık. Benim M800 Pro biraz eskisin, geçeceğim bu olur herhalde.

Amazon yorumlarından gördüm, çıplak halinde eli yeterince tutuyor mu? Pürüzlü olmaması daha iyi bu arada, mat kaplaması kaliteli olursa pürüzlü olmasa da kayma yapmaz.
Mükemmel değil ama özellikle bu konudan rahatsız olmadım açıkçası. Normal seviyede bence elde kayganlığı.

Selamlar. Yakın zamanda G305'imin hem fazla yıpranması hem de ağır olmasından dolayı hafif ve rahat; günlük işlerde, arada sırada oyunlarda işimi görecek bir mouse arayışına girdim. Bunun sonucunda gördüm ki çok fazla seçenek var ve bunların çoğu birbirinin aynı veya çok yakın teknik özelliklere sahip. Bu bütçelerde VXE r1, Fantech Helios II gibi farklı modeller var ve hepsinin sensörü, kontrol yongası vs. birbirinin aynı veya çok benzer modeller. Hatta PCB yapıları bile birbirine çok benzer. Ben de performans ve kalite olarak çok bir fark hissetmeyeceğimi düşündüm. Bu yüzden en hoşuma giden ve elimin rahat hissedeceğini düşündüğümü yani A5 Ultra'yı almaya karar verdim.

Öncelikle kutulamayla başlayayım, kutulama çok hoş. Bildiğin telefon kutusu gibi bir kutuyla geldi.

Eki Görüntüle 2552009

Kutu içeriği gayet iyi. Gayet kaliteli ve sağlam görünen bir USB kablo var, eline aldığında ucuz bir his bırakmıyor. Yanında grip tape ve 4K dongle da mevcut. Evet, bu tarz ekipmanlarda bunlar artık çoğu zaman standart hale geldi fakat yine de içerik dolu hissettiriyor. “şunu da koysaydınız.” dedirtmedi şahsen.

Eki Görüntüle 2552017

Fare ilk elime aldığımda gerçekten hafif geldi. G305'in neredeyse 100 gramlık ağırlığından sonra 59 grama geçince insanın eli cidden rahatlıyor. Kalite olarak kötü hissettirmiyor, sadece üst kasanın yapıldığı plastik çok ince hissettiriyor. Ağırlık azaltmak için mi yoksa kaliteden kısmak için mi böyle yapmışlar bilmiyorum ama kullanımda öyle aman aman rahatsız etmiyorlar. G305'in kalın plastik kasasına alıştığım için bana öyle geldi belki de.

özellikler:​

• 121.6mm X 61.5mm X 37.7mm
  • 59 gram.
  • Paw 3395 sensör.
  • Omron 60 milyon tıklama ömrüne sahip switchler.
  • Ttc Gold scroll encoder.
  • Realtek Low-Power chipset.
  • Kablolu/2.4G/Bluetooth kullanım.
  • Kablolu 8K + kablosuz 4K Hz (dongle ile) polling rate.
  • 500 mAh batarya.
Kullanım olarak gayet keyifli, zaten G PRO modelleriyle aynı tasarıma sahip neredeyse, sadece birazcık daha küçük gpx'ten. 20x10 el boyutum. Palm-claw arası tutuş şeklim var. Tam elime göre doğrusu, alışmam çok uzun sürmedi. Birkaç dakika oyun oynadıktan sonra gayet alıştım kullanmaya. Tıklama hissiyatı, scroll, her şey gayet hoş. Grip Tape'ler de güzel ve eli rahat ettiriyor. Sadece arka kısımdakine pek alışamadığım için onu çıkardım ben sonradan.

Eki Görüntüle 2552025

Aynı markanın A5 Pro ve A5 modelleri de var, onlarda nordic mcu kullanmışlar ama bunda Realtek üretimi bir çip var. Performans olarak gayet ok, bir şikayetim olmadı, işini yapıyor ve yüksek Hz'lere çıkınca da bozulmalar yapmıyor. Pil ömrü olarak Nordic'in daha iyi olduğunu söyleyenler var doğruluk payını bilmiyorum. Bu mouse için üretici 130 saat ömür biçmiş. Çok iyi mi değil ama yeterli, iş görür. Polling tarafında A5 Ultra kablolu 8k, kablosuz da kendi alıcısıyla dongle ile 4K, dongle olmadan 1K ile çalışıyor.

Yazılımı da var, bayağı bir ayar yapma şansı sunuyor açıkçası. DPI ayarları, tuş atamaları vs. bildiğiniz şeyler zaten. Tasarımda süper bir görsellik beklemeyin ama ben beğendim çünkü gereksiz karmaşa olunca insan sinir oluyor. Bunun basit ve iş gören bir havası var ama kusursuz değil tabii. Çin malı bir fare, ne beklerseniz o işte.

Eki Görüntüle 2552042Eki Görüntüle 2552057

Özetle Gpx'e benzeyen ama biraz ufak bir mouse arıyorsanız tercih edilebilir bir model. Kasa güzel ama aşırı hafif değil. Sensör ve mcu işini yapıyor. Yazılım basit ama iş görür. Yine olsa yine alır mıyım, muhtemelen evet.

Merhaba hocam. Ben de mavisini sipariş geçtim. Merak ediyorum el boyutum 19cm gibi, ergo fareden geçeceğim sıkıntı yaşar mıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı