MEB LGS sorularında zorluğu aşırıya kaçırıyor

Kolay olduğunda ise yığılma oluyor. 1 doğru 15K-50K aralığında binlerce kişi anlamına geliyor. Ben 2. LGS sınavına girdim ve o kadar kolaydı ki birçoğumuza küçük hatalarımızdan kaynaklı yığılma daha çok zarar verdi. Küçücük dikkat dağınıklığı yüzünden sana başarı anlamında yetişemeyecek kişiler sana yakın sonuçlar alıyor ki bu hakedeni memnun edecek bir şey değil. Bu bir sıralama sınavı, zor olmasının çok da bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Zeki veya ortalama zekaya sahip olup çok çalışan kişiler yaparken diğerleri daha geride kalacak ki bence olması gerekende bu. Türkiye'de yaşıyoruz, herkes çocuğunun okumasını istiyor ve maalesef bazı aileler çocuklarını at gibi yarıştırıyor desek yeri ama onların da kendine göre haklı soruları var; Ya okuyamazlarsa? Bu ülkede herkesin babadan gelen zenginliği olmadığı ve asgari ücretle yaşamanın ise ne kadar zor olduğunu düşünmeye gerek yok sanırım.
Katılıyorum. Yanlış sistemin getirdiği bir zorunluluk diyebiliriz buna.
 
Hocam afedersiniz ama o sorulara şöyle bir bakar mısınız rica etsem ondan sonra eminim anlayacaksınız.

Bir kerede oturun 1 sene boyunca düzenli ders çalışın, Valorant oynamayın, LoL oynamayın, saçma sapan oyunları ve telefonu bırakıp geleceğiniz için ders çalışın. Bu sınavdaki sorular 8. sınıf başlamadan önceki yaz tatilinde bile ders çalışan adam için zor değil, böylece 500 puan yapıp Galatasaray lisesine giriyorlar ama sene boyunca oyun oynayıp arada kitap açan adam için çok zor, çoğu puanlı lise bile kazanamayıp OBP ile yerleşiyorlar. Bu sınav sistemi ders çalışmayanlarla çalışanları ayırmak için var, beğenmediysen girmek zorunda değilsin.
 
Bir kerede oturun 1 sene boyunca düzenli ders çalışın, Valorant oynamayın, LoL oynamayın, saçma sapan oyunları ve telefonu bırakıp geleceğiniz için ders çalışın. Bu sınavdaki sorular 8. sınıf başlamadan önceki yaz tatilinde bile ders çalışan adam için zor değil, böylece 500 puan yapıp Galatasaray lisesine giriyorlar ama sene boyunca oyun oynayıp arada kitap açan adam için çok zor, bir lise bile kazanamayıp OBP ile yerleşiyorlar. Bu sınav sistemi ders çalışmayanlarla çalışanları ayırmak için var, beğenmediysen girmek zorunda değilsin.
Girmesi zorunlu değil mi?
 
Evet arkadaşlar, merhaba. Ben pazar günü LGS'ye gireceğim. Size şöyle söyleyeyim o soruları yapamayıp düşük alacağım çünkü üniversiteli dersleri çok iyi olan bir tanıdığım var, Teog'dan 480 falan almış, neyse geçen yılın sorularını çözdüreyim dedim, o bile çözemiyor. Ben bu soruları nasıl çözeyim MEB? Aileme ne diyeceğim? Ne kadar çalışsam da emeklerim çöpe gidecek. Bunu biliyorum. Zaten artık 1 gün kaldı. Bu saatten sonra bir şeyleri değiştiremem. Tek isteğim MEB bizim anlayabileceğimiz şekilde sorular yapın. O soruları yapamayıp ailemden neler çekeceğim kim bilir? Ailem hep benim ders çalışmamı istiyor ve ben de yeteri kadar çalıştım derslerim de gayet iyi başarı aldım lakin pazar günü hiçbir şey yapamayıp o matematik soruları bana ben de onlara bakacağım. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim arkadaşlar. Haydi Allah'a emanet.

Hocam geçen yılın soruları bence gayet normal bence tabii kişiden kişiyr değişir.
 

Geri
Yukarı