MEB LGS sorularında zorluğu aşırıya kaçırıyor

Çözüyorum olmuyor.
Zaten sınavınız yarın da belki diğer arkadaşlar için rehber olabilir, matematik için konuşmak gerekecek olursak matematik 1 2 soruyla olabilecek ders değil. Sürekli çözeceksiniz ki yanlışlarınızı görüp öğreneceksiniz. Ondan sonrasında da yavaş yavaş bir bakmışsınız ki çözebileceğinizi göreceksiniz.

Ekran Görüntüsü (168).png

Çözüm bu şekilde hocam.

TEOG sorularina daha once bakmistim, fazla kolay. LGS'de ise matematik disinda zor olan bir ders yok. O da calisilirsa yapilir.
4.jpg

10 dakikadir orada niye 48 yaziyor diye kafayi yiyordum, sonradan jeton dustu.

Hocam afedersiniz ama o sorulara şöyle bir bakar mısınız rica etsem ondan sonra eminim anlayacaksınız.
Hocam çok abartıyorsunuz ben de zamanın da ilk lgs(şu ana kadarki en zoru) ye girmiştim. Eğer sorular kolay olursa şans oranı artar.(zamanında teog da olduğu gibi yığılma olur.)Zorsa herkeze zor. Zor olması seçiciliği arttırır. (tabi belli bir limite kadar) Eğer yapamam derseniz baştan kaybettiniz zaten. Eğer yeteri kadar çaliştiysaniz kendine güvenin. Başarılar!

Sınav yarın olacak çalışamayan arkadaşlar için iş işten geçmiştir önceden yazdığım gibi bu sınav sistemi tek sınav mantığına göre en iyi sistem çünkü çalışan ve çalışmayan arasındaki farkı tam olarak ayırıyor ne yazık ki işin kötü tarafı ise özel okul dershane ile bazı öğrencilerin önüne geçebiliyorlar.Yarın girecek arkadaşlar için ise ilk çıktığımız zaman işte İstanbul da 20 birinci çıkardık gibi haberler görüceksiniz çoğu spekülasyondan başka bir şey değil ilk çıktığınızda moralinizi bozmayın ve sonuç açıklanma gününü bekleyin.

Evet arkadaşlar, merhaba. Ben pazar günü LGS'ye gireceğim. Size şöyle söyleyeyim o soruları yapamayıp düşük alacağım çünkü üniversiteli dersleri çok iyi olan bir tanıdığım var, TEOG'dan 480 falan almış, neyse geçen yılın sorularını çözdüreyim dedim, o bile çözemiyor. Ben bu soruları nasıl çözeyim MEB? Aileme ne diyeceğim? Ne kadar çalışsam da emeklerim çöpe gidecek. Bunu biliyorum. Zaten artık 1 gün kaldı. Bu saatten sonra bir şeyleri değiştiremem. Tek isteğim MEB bizim anlayabileceğimiz şekilde sorular yapın. O soruları yapamayıp ailemden neler çekeceğim kim bilir? Ailem hep benim ders çalışmamı istiyor ve ben de yeteri kadar çalıştım derslerim de gayet iyi başarı aldım lakin pazar günü hiçbir şey yapamayıp o matematik soruları bana ben de onlara bakacağım. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim arkadaşlar. Haydi Allah'a emanet.
Sorularda bir şey yok.İnsanlar bilim olimpiyatlarına hazırlanıyor o soruları görün sonra LGS'ye laf edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı