Sınavları yapmak ile çok doğru bir karar aldınız fakat neden gerekli hazırlığı yapmadınız? Yaptıysanız neden 1 hafta daha ertelediniz? Uzaktan eğitim sınav yapılabilecek kadar nitelikli değil midir? Üniversite öğrencileri sizin kısa vadede liseliler ise uzun vadede geleceğiniz sayılır. Onlara neden sınavları dayıyorlar da liseliler bu kadar ağlıyor? Yüz yüze yapılıyor diye sağlığı bahane gösterenler sınavlara çalışmadıkları için mi istemiyorlar yoksa gerçekten sağlıklarını(!) mı düşünüyorlar (bana evde kalıyorum dışarı çıkmıyorum falan demeyin herkesin en az evinde 1 kişi 13124124 kişi ile temasa geçiyor gün içerisinde o zaman hastalık bulaşmıyor sınava girince bulaşıyor). Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan bir araştırmaya göre uzaktan eğitim başarıyı %35 oranın artırmış ve öğrenciler öngörülenden daha iyi üniversitelere kabul edilmişler. Türkiye'de de bu geçerli midir? Üniversite sınavını ertelemeyi düşünüyor musunuz? Tüm dünyaya kıyasla zorluk sıralamasında 2018 yılında 67. sıraya gerileyen ve bu sene de 125. sırada olacağı düşünülen YKS sınavımızda öğrencilerimiz neden başarısız oluyor?(Başarısız = üniversiteye yerleşememek, mezuna kalmak ve kazanıp kayıt olmamak da başarısızlık sayılır) Bizim öğrencilerimizin 20 net yapabilecek kadar bile kapasitesi yok mu?
Sorulması gereken soruları sormuyorsunuz. Sizin 15 kişiyle 2 metre mesafeyle gireceğiniz sınavdan daha önemli problemleri var insanların şu anda. Tabii ki bunu idrak edemeyecek yaşta olduğunuzdan dolayı size çok büyük bir şey gibi geliyor. O yüzden yaşınıza veriyorum. İyi sosyaller.