MediaMarkt ürün iadesini vermiyor

sekect

Kilopat
Arkadaşlar 02.01.2020 de MediaMarkt'dan Casper F850 model bir notebook aldım. Ürünü evde açtım. Kasada sol taraf USB girişlerinin olduğu yerde atma var. Yani alttan bastırınca kasa yerine oturuyor, bırakınca geri aşağı kayıyor. Onun dışında bilgisayarı kapat dediğimde 2DAkikada falan kapanıyordu.

Bu tarz sorunları vardı ve bende ankarada Casper'ın bölge sorumlusu yetkili servisine bıraktım ürünü mü? Casper firması doa raporu vermiyormuş ve iade işlemi yapmıyormuş. Aldığınız yer size iade işlemini yapacak diyor. Casper sadece onarım ve değişim işlemi yapıyormuş.

MediaMarkt'ı aradım ürünü bizim göndermemiz gerekiyor diyor. Fakat ürün şu an İstanbul'da Casper merkezinde. Büyük ihtimal değişim verecekler. Nasıl para iadesi alabilirim? Casper'a bulaşmak istemiyorum bir daha.

Yani MediaMarkt'ın göndermesiyle benim servise göndermem arasında ne gibi bir fark olabilir? Anlayamadığım kısım burası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Servis iade kararı ya da değişim kararı verir, o karar ile de satın aldığın yerden işlem yaparsın diye biliyorum ama seni uğraştırmak istiyorlar sanırım yoksa ilk önce servise vermek daha iyi normalde. Sen sadece ürün yeni olduğu için Mediamarkt'ta direk gidip değiştirelim diyebilirdin bazen yardım ediyorlar.

Servis iade kararı ya da değişim kararı verir, o karar ile de satın aldığın yerden işlem yaparsın diye biliyorum ama seni uğraştırmak istiyorlar sanırım yoksa ilk önce servise vermek daha iyi normalde. Sen sadece ürün yeni olduğu için Mediamarkt'ta direk gidip değiştirelim diyebilirdin bazen yardım ediyorlar.
Mediamarkt ile hiç uğraşmak istemedim. Yani benimde anlamadığım olay o. Mediamarkt da ürünü gönderse onlara sonuçta rapor verecekler ona göre iade olacak. Ben gönderdiğimde iade alamamam ne alaka ? Kanunen böyle bir şey var mı ? Ürünü biz yollayalım diyor. Casper'ın olayını hiç anlamadım zaten. İade vermiyoruz aldığınız yer iade verecek diyor. DOA raporu istiyorum onuda veremiyoruz diyorlar. Prosedür böyle diyorlar.

Casper'da işler farklı anlaşılan. Ürünü Mediamarkt'a teslim et ve para iadesi talep ettiğini bildir. Değişim kararı çıkınca (ayıplı mal kabul edilir) para iadesi yapmak zorundalar.
Dostum ürün bende değil. Casper İstanbul Merkez'de. Ürünü sıraya koymuşlar bakmak için.

Ürünü sen mi yolladın?
Ne için inceleyecekler anlamadım. İade/değişim kararı için mi?

Rapor vermiyorlar demişsin.
evet ürünü elden servise verdim.

Kasada sol taraf USB girişlerinin olduğu yerde atma var. Yani alttan bastırınca kasa yerine oturuyor, bırakınca geri aşağı kayıyor. Onun dışında bilgisayarı kapat dediğimde 2DAkikada falan kapanıyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı