MediaMark'tan alınan laptopta ölü piksel çıktı

ffck1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 2 gün önce MediaMarkt mağazasından aldığım ASUS TUF laptopta kurulumunu bitirdikten sonra ölü piksel testi yaparken 1 adet ölü piksel tespit ettim. Hemen geri kutulayıp ertesi gün aldığım mağazaya götürdüm. Mağazadaki görevli, “Servise gönderelim, iade veya değişim yapamayız” dedi. Ben de 1 günlük cihazı servise göndermek istemediğimi ve iade istediğimi söyledim ama yardımcı olmadılar. Servise göndersem bile 1 adet ölü pikseli normal sayıyorlar. Daha önce de ASUS’un monitöründe başıma gelmişti; ASUS’a mail atmıştım ve 1 ölü pikseli normal saydıklarını söylemişlerdi. THH’ye başvurup öyle iademi alabilmiştim. O süreçte eski monitörümü kullanmıştım.

THH’ye laptop için başvuru yapacağım ama üniversiteye gideceğim için laptop bana lazım; başka laptop da alamam. THH sonuçlanana kadar laptopu kullansam bir sorun olur mu?

Mağazadaki görevli, “Servise gönderelim, iade veya değişim yapamayız” dedi.
Öncelikle ilk 6 ayda çıkan en ufak kusurda kusurlu bir şekilde satışı yapılmış sayılır. Buna 1 adet bile olsa ölü piksel dahil. İade/değişim hakkınız var, onların size bu hakkı tanımasına gerek yok. Bu maddeleri yazılı şekilde kopyala yapıştır yapıp kendilerine iletin. (6502 Sayılı Kanun Madde 10/1 ve Madde 11)

Buna karşı gelecek cevap muhtemelen olumsuz olacaktır fakat bu cevabın ekran görüntüsünü THH dosyanıza eklerseniz savunmanızı ve talebinizi güçlendirir, kesin kazanacağınız bir dosya olur. Bu dosya sonuçlanana kadar da laptopu kullanmaya devam edebilirsiniz. Sonuçlandıktan sonra iade edip değişim yaptırmanız gerekir.

Öncelikle ilk 6 ayda çıkan en ufak kusurda kusurlu bir şekilde satışı yapılmış sayılır. Buna 1 adet bile olsa ölü piksel dahil. İade/değişim hakkınız var, onların size bu hakkı tanımasına gerek yok. Bu maddeleri yazılı şekilde kopyala yapıştır yapıp kendilerine iletin. (6502 sayılı kanun madde 10/1 ve madde 11)

Buna karşı gelecek cevap muhtemelen olumsuz olacaktır fakat bu cevabın ekran görüntüsünü THH dosyanıza eklerseniz savunmanızı ve talebinizi güçlendirir, kesin kazanacağınız bir dosya olur. Bu dosya sonuçlanana kadar da laptopu kullanmaya devam edebilirsiniz. Sonuçlandıktan sonra iade edip değişim yaptırmanız gerekir.

6502 sayılı kanun ve Yargıtay kararı olduğunu vb. yazdım, ancak iki defa servis raporu lazım; iade ve değişim için yazdılar. Bir de faturalandırması mağazadan yapılan ürünler, 6502 sayılı kanun gerekliliğince ürünü görüp inceleyerek satın alınan ürün olarak değerlendirilmektedir. Mağazalarımızdan ürünü görerek ve inceleyerek satın almış olduğunuzdan dolayı, kutu açılımı sonrasında iade veya değişim işlemi, yasa gereğince yapılamamaktadır. Ayrıyeten de böyle bir cevap yazdılar. Bunları da THH dosyasına ekleyeceğim.

6502 sayılı kanun ve Yargıtay kararı olduğunu vb. yazdım, ancak iki defa servis raporu lazım; iade ve değişim için yazdılar. Bir de faturalandırması mağazadan yapılan ürünler, 6502 sayılı kanun gerekliliğince ürünü görüp inceleyerek satın alınan ürün olarak değerlendirilmektedir. Mağazalarımızdan ürünü görerek ve inceleyerek satın almış olduğunuzdan dolayı, kutu açılımı sonrasında iade veya değişim işlemi, yasa gereğince yapılamamaktadır. Ayrıyeten de böyle bir cevap yazdılar. Bunları da THH dosyasına ekleyeceğim.
Söyledikleri durum doğru değil. Kusur siz satın alırken özellikle belirtilmediği sürece sizin haberiniz olmadan kusurlu satılmış sayılır ve bu ilk 6 ay içerisinde olması durumunda size seçimlik hak doğurur. Bununla ilgili iki defa servis raporu diye bir olay da ilk 6 ayda olduğu sürece yok. Tek servis girişi bunun için ilk 6 ayda yeterli. Bunlarla birlikte mağazada ürünün satın almadan açılmasına izin verilmediği ve bu yüzden bu tür bir kusura dair inceleme yapılmış olmasının imkansız olduğu, söylediklerinin olağan hayatın akışına aykırı olduğunu da belirtebilir, son olarak kutu açılımı yapılması gerekçesinin yer aldığı iade/değişimi engelleyen bir kanun maddesinin 6502 sayılı kanununca olmadığını tam aksine bu kanun içerisinde belirlenen kusurlu ürün maddelerinde iade/değişime uygun şartların şu anda karşılandığını da ekleyebilirsiniz.

Söyledikleri durum doğru değil. Kusur siz satın alırken özellikle belirtilmediği sürece sizin haberiniz olmadan kusurlu satılmış sayılır ve bu ilk 6 ay içerisinde olması durumunda size seçimlik hak doğurur. Bununla ilgili iki defa servis raporu diye bir olay da ilk 6 ayda olduğu sürece yok. Tek servis girişi bunun için ilk 6 ayda yeterli. Bunlarla birlikte mağazada ürünün satın almadan açılmasına izin verilmediği ve bu yüzden bu tür bir kusura dair inceleme yapılmış olmasının imkansız olduğu, söylediklerinin olağan hayatın akışına aykırı olduğunu da belirtebilir, son olarak kutu açılımı yapılması gerekçesinin yer aldığı iade/değişimi engelleyen bir kanun maddesinin 6502 sayılı kanununca olmadığını tam aksine bu kanun içerisinde belirlenen kusurlu ürün maddelerinde iade/değişime uygun şartların şu anda karşılandığını da ekleyebilirsiniz.

Tüketici hakem heyetine başvurumu yaptım ürünü kullansam sorun olmaz değil mi tekrardan soruyorum kusura bakmayın çünkü kullanmak zorundayım.

Dosyaya mailleri, ölü piksel fotoğraflarını, faturamı, ASUS'un bana çok önceden atmış olduğu 1 adet ölü piksel normaldir yazan maili ve önceki karar formunuda ekledim.

Tüketici hakem heyetine başvurumu yaptım ürünü kullansam sorun olmaz değil mi tekrardan soruyorum kusura bakmayın çünkü kullanmak zorundayım.

Dosyaya mailleri, ölü piksel fotoğraflarını, faturamı, ASUS'un bana çok önceden atmış olduğu 1 adet ölü piksel normaldir yazan maili ve önceki karar formunuda ekledim.
Hayır sorun olmaz ilk 6 aydaki kusurdan dolayı şikayetinizi yaptıysanız zaten kusur hala devam ediyor olacak, bu konuda kullanıp kullanmamanız bir şey farkettirmiyor. Cayma hakkı gibi bir durumdan iade olsaydı o halde kullanmanız kararı zor duruma sokabilirdi.

Savunmanızı iyi yaptığınız ve özellikle yeni olan bir üründe bu tür bir kusur bulunmaması gerektiği ile ilk 6 ay içerisinde kusur durumuna dair kanunları eklediğiniz sürece zaten haklı çıkarılırsınız.

Hayır sorun olmaz ilk 6 aydaki kusurdan dolayı şikayetinizi yaptıysanız zaten kusur hala devam ediyor olacak, bu konuda kullanıp kullanmamanız bir şey fark ettirmiyor. Cayma hakkı gibi bir durumdan iade olsaydı o halde kullanmanız kararı zor duruma sokabilirdi.

Savunmanızı iyi yaptığınız ve özellikle yeni olan bir üründe bu tür bir kusur bulunmaması gerektiği ile ilk 6 ay içerisinde kusur durumuna dair kanunları eklediğiniz sürece zaten haklı çıkarılırsınız.

Gayet açıklayıcı yazdım. Daha önce de belirttiğim gibi, benzer bir durumu ASUS monitörde yaşamıştım ve o süreçte ben haklı bulunup iade edebilmiştim.

Son düzenleme:
Gayet açıklayıcı yazdım. Daha önce de belirttiğim gibi, benzer bir durumu ASUS monitörde yaşamıştım ve o süreci kazanmıştım.
Dosyanıza ayrıca hukuki süreç boyunca gecikmeden dolayı iadesi yapıldığında aynı özellikle bir cihazı almanızın enflasyonist ekonomiden dolayı mümün olmayacağını bu nedenle mağduriyetinizi azaltmak ve değer kaybını önlemek için iadenizin 2025 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen %44.25 gecikme yani ticari avans faizi ile yapılmasını arz ettiğinizi de ekleyebilirsiniz.

Kısacası başvuru ve karar arasında 3 ay süreç geçerse, bu faiz 12 aya bölünüp 3 ile çarpıldıktan sonra fatura tutarındaki iade tutarı bu faizle çarpılarak faizlendiriliyor.

Eğer değişimse talebiniz tabii ki gerek yok.

Dosyanıza ayrıca hukuki süreç boyunca gecikmeden dolayı iadesi yapıldığında aynı özellikle bir cihazı almanızın enflasyonist ekonomiden dolayı mümün olmayacağını bu nedenle mağduriyetinizi azaltmak ve değer kaybını önlemek için iadenizin 2025 yılında ticaret bakanlığı tarafından belirlenen %44.25 gecikme yani ticari avans faizi ile yapılmasını arz ettiğinizi de ekleyebilirsiniz.

Kısacası başvuru ve karar arasında 3 ay süreç geçerse, bu faiz 12 aya bölünüp 3 ile çarpıldıktan sonra fatura tutarındaki iade tutarı bu faizle çarpılarak faizlendiriliyor.

Eğer değişimse talebiniz tabii ki gerek yok.

Başvurumu yaptım ekleme yapılmıyor sanırım iade istiyorumu seçtim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı